1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek'ten destek çağrısı
Başkan Gökçek'ten destek çağrısı

Başkan Gökçek'ten destek çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ABD’de yaşayan terör örgütü lideri Fettullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için ABD'de yaşayan Türklerin internetten başlattığı imza kampanyasına, Twitter'daki takipçi

A+A-

  Başkan Gökçek, attığı twitlerde ABD Büyükelçisi John Bass’ın, Türkiye’nin yanında olduğu yönündeki açıklamalarından dolayı da memnuniyetini dile getirerek, “Şimdi bütün TürkiyeParalel Lideri Fethullah Gülen'in iadesini beklemektedir... Sözlerin samimiyeti, iade işleminin gerçekleşmesiyle ortaya çıkacaktır” diyerek, Büyükelçi Bass’a seslendi.

         Başkan Gökçek, Büyükelçi Bass’ın basın açıklamasını paylaşarak, Twitter’dan şunları dile getirdi:

         “3 gün önce ABD Elçisi Sayın Bass'a çağrıda bulunmuştum... Cevap geldi... İşte yorumlarım;

         Sayın Bass, yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsünde kaybedilen canların yasını birlikte tuttuklarını söylemiş. Bu duyguları dolayısıyla ABD ye teşekkür ediyoruz... Obama ve Kerry'nin, demokratik liderliğin ve Türk devletinin yanında olduğunu söylemeleri, bizi mutlu etmiştir. Şimdi Türkiye, bu sözlerin yansımalarını merakla beklemektedir.

ABD'nin, Türkiye'deki darbe hareketinin yanında olmadığının ifade edilmesi, Türk Milleti'nin hoşuna gider.

         Sayın Bass'ın açıklamasında bizim en çok hoşumuza giden husus, Paralel'in aramızı açmak için haberler uydurduğunun, bizzat Bass tarafından ifade edilmesidir."

 

-"SÖZLERİN SAMİMİYETİ, İADEYLE ORTAYA ÇIKACAK"

Başkan Gökçek, Büyükelçi Bass’ın, darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamadaki bir detaya da dikkat çekerek şu tweet'leri attı:

         "Sn Bass'ın açıklamasında bizim en çok hoşumuza giden husus, Paralel'in aramızı açmak için haberler uydurduğunun, bizzat Sayın Bass tarafından ifade edilmesidir. Şimdi bütün Türkiye, ABD-Türkiye ilişkilerini bozmak için gayret sarf eden Paralel Lideri Fethullah Gülen'in iadesini beklemektedir. Sözlerin samimiyeti, iade işleminin gerçekleşmesiyle ortaya çıkacaktır.

         Türkiye, Sayın Bass'ın, "Türkiye ve ABD, yakın dost ve güçlü müttefikliktir" ifadesinin, canlı bir uygulamayla ortaya çıkmasını beklemektedir. Bu da teröristlerin liderinin, Türkiye'ye iadesiyle gerçekleşebilir.

         Biz, ABD ile dost kalmak istiyoruz... ABD ya dost olarak FETÖ örgütünü kabul edecek ya da Türkiye'yi kabul edecektir. Bu konuda sizin telkin ve kanaatlerinizin büyük tesiri olacaktır Sayın Bass... Merakla ve acil olarak netice bekliyoruz...”

 

-İMZA KAMPANYASINDA HEDEF, 100 BİNİ GEÇMEK...

         Başkan Gökçek, Gülen’in iadesi için ABD'de yaşayan Türklerin internetten başlattığı imza kampanyasının linkini de paylaşarak, takipçilerini, kampanyaya katılmaya çağırdı.

         İmza dilekçesinin ve formunun Türkçe ve İngilizce örneğini de paylaşan Başkan Gökçek, ABD'de, Beyaz Saray'a yasal dilekçeyle başvurarak bir konu hakkında imza kampanyası açma geleneği var. Müracaat halinde imza 100 bini geçerse, talep, Beyaz Saray tarafından değerlendiriliyor. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda imza kampanyası resmen başladı”  dedi.  

         Gökçek, son paylaşımında da imza kampanyasının 50 bin 975’e ulaştığını duyurarak, "imza kampanasına nasıl kayıt olunur” şeklinde de bir bilgi paylaştı.

Bu haber toplam 1864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.