1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek referandum çalışmalarına başladı
Başkan Gökçek referandum çalışmalarına başladı

Başkan Gökçek referandum çalışmalarına başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi düzenlediği mitinglerinin ikincisini Pursaklar’da yaptı.

A+A-

Pursaklar’da coşkulu kabalığa seslenen Başkan Gökçek,  Büyükşehir Belediyesi’nin Pursaklar İlçesi’ne yaptığı ve yapacağı hizmetlere değinirken, referandum da, “Güçlü Türkiye ve istikrar için Evet” çağrısında bulundu.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin son 3 yılda yaptığı yatırımların parasal karşılığını tahmin edilmesini isteyen Başkan Gökçek, yapılan tahminler karşısında “Var mı artıran?” diye birkaç kez sorarak, son 3 yılda 204 trilyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, “Ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi vermeye devam eden Başkan Gökçek, “Pursaklar’a 439 ton asfalt döktük. Yeni bulvarlar açıyoruz. Yol açımı, reglaj çalışması 392 km yapmışız. Yani buradan İstanbul’a kadar tabiri caizse mesafede Pursaklar’ın yollar açmışız. Helali hoş olsun. 51 bin 919 metrekare kaldırım yapmışız. 63 km yeni içme suyu, 9 km yağmur suyu düşedik, 3 tane içme suyu deposu, 9 tane depoyu yeniledik” diye konuştu.

     İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldığını, kömür yakacak desteği sağlandığını anlatan Başkan Gökçek, cami, okul ve derneklerin de çevre düzenlemesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gökçek, Pursaklar’da yeşillendirme çalışması da yapıldığını, çiçek ve büyük ağaçlar dikildiğini anlattı.

 

-“YA EVET, YA EVET”

 Başkan Gökçek, seçimlerde Pursaklar’daki Ak Parti oy oranının yüzde 75.9 olduğunu hatırlatarak, “Ben inanıyorum ki referandumda evet yüzde 90 olacak. Ak Partili seçmenlerin yanı sıra, MHP’li, BBP’li ve sağduyulu CHP’liler de evet diyecek. Bu sefer yüzde 90’la rekor olacak. Pursaklılar hazır mısınız, yüzde 90’a, hazır mısınız…Metro da gelecek dolayısıyla ya evet ya evet” dedi.

    Başkan Gökçek, referandumda neden ‘evet’ denilmesi gerektiğinin gerekçelerini de anlatarak, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında süregelen ihtilafların ülkede istikrarsızlık oluşturduğunu, geçmiş dönemde bunun örneklerinin görüldüğünü anlattı.

          Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında çok iyi bir anlaşma olduğunu, ancak bazen aynı partiden olsa bile  Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bile anlaşmazlıklar olabildiğini söyleyen Başkan Gökçek, “Geçmişte Cumhurbaşkanı ile başbakanlar arasındaki kavgalar, bu ülkeye çok şey kaybettirdi. 28 Şubat post modern darbe oldu. Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit’e Anayasa kitabını fırlattı. Bütün bunlar ülke ekonomisine büyük zararlar verdi. Ahmet Necdet Sezer, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde devamlı bizi engelledi” diye konuştu.

İstanbul’a yapımı devam eden üçüncü havaalanının Avrupa’da bazı ülkeler ile özellikle Hollanda ve Almanya’yı kıskandırdığını belirten Başkan Gökçek, “Avrupa bize boşuna mı yükleniyor. Ekonomik yönden güçlü Türkiye istemiyorlar” şeklinde konuştu.

Tüm hayırcılara "terörist" denilemeyeceğini tekrarlayan Başkan Gökçek, ama PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terörist örgütlerin hayırcı olduğunu hatırlatarak, “Özgürlük için, huzur için, birlik için, dirlik için, güçlü Türkiye için, şehitler için, Türkiye’nin yükselişi için, ecdadımızın hatırı için, gençlik, gelecek, bayrağımız, istiklal, istikbal için, Türkiye için, İslam alemi için Evet” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.