1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek bir davayı daha kazandı
Başkan Gökçek bir davayı daha kazandı

Başkan Gökçek bir davayı daha kazandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “EGO Genel Müdürlüğü’ne alımı yapılan Mercedes marka otobüslerde rüşvet alındığı” iddiasında bulunan CHP Eski Milletvekili Atilla Kart’a açtığı davayı kazandı. Kart, 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu

A+A-

Başkan Gökçek, hakkında ortaya atılan iftiraların yalan olduğunu, mahkeme kararlarıyla ispatlamaya devam ediyor. CHP eski Milletvekili Kart’ın, EGO Genel Müdürlüğü’ne alınan Mercedes marka otobüslerde, araç baçına 3 bin mark rüşvet alındığına ilişkin iddiaları üzerine mahkemeye başvuran Başkan Gökçek, bir hukuk zaferi daha kazandı.

Atilla Kart ve Aykut Erdoğdu’nun,şehir içi yolcu taşımada kullanılmak üzere EGO'ya Mercedes firmasından  alınan otobüslerde, araç başına 3 bin mark rüşvet alındığına dair iddiada bulunduklarını hatırlatan Başkan Gökçek, “Attıkları bu iftiranın karşısında kendilerini mahkemeye verdim. Tabii dürüst insanlar mahkemede söylediklerini ispat ederler. Atilla Kart, savunmasında ‘Biz kesinlikle Melih Gökçek’e böyle bir şey, rüşvet aldığını söylemedik’ dediler. Mahkeme de kendilerini suçlu buldu ve 15 bin lira tazminata mahkum etti” dedi.

Başkan Gökçek, şimdi de Atilla Kart hakkında ceza davası açıldığını belirterek, “Ceza davası sonunda da, attığı iftiranın cezasını çekecek. Arkasından CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu geliyor. O da inşallah adaletin önünde başını eğmek zorunda kalacak” diye konuştu.

"Hiçbir CHP’li milletvekilinin attığı iftirayı yanına bırakmam ve hepsinden hesap sorarım” diyen Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Şimdi sorduğum gibi bundan sonra da sormaya devam edeceğim. Herkes aklını başına alsın ve iftirayla bir yere gidilemeyeceğini öğrensin. İftira nereye kadar? Mahkemeye kadar... Mahkeme kararıyla olay biter. İftira attılar, cezalarını aldılar, bunlar kendilerine çok iyi bir ders olsun.”  

 

-TWITTER’DAN DA DUYURDU

         Başkan Gökçek, dava sonucunu Twitter hesabından da benzer cümlelerle duyurdu. Takipçilerine ilk olarak, ““CHP eski Milletvekili Atillâ Kart, Mercedes otobüslerden rüşvet alındığını iddia ederek bize pislik atmıştı... Ben de ispat etmeye davet edip dava açtım”tweet'iyle seslenen Başkan Gökçek, mahkeme raporlarını da takipçileriyle paylaştı. 

         CHP’li Kart’ın, Hiçbir zaman rüşvet aldı demedik, rüşvet aldığı yolunda bulgulardan bahsettik. Twitter hesabından yapılan açıklamalar da, benim hesabımdan yapılmamıştır. Kamuoyuna yansımasından başka bir şey değildir” ifadelerinin de yer aldığı raporu da paylaşarak açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek,  “Atillâ mahkemede kıvırdı ve ‘Biz hiçbir zaman rüşvet aldı demedik’ dedi... Ey Atillâ Kart, sıkışınca kıvırtmak oluyor mu?” diye sordu.

“Atillâ Kart 15.000 TL tazminata mahkûm oldu... Şimdi sıra ceza davasında” mesajını atan Başkan Gökçek, son olarak CHP’li milletvekillerine seslenerek, “CHP'li milletvekilleri şunu unutmamalı... İftira atarlarsa ben bunu yanlarına bırakmam ve adalet önünde hesap sorarım… Ve sıra aynı konuda bana iftira atan CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'da... Dava devam ediyor... O da adalet önünde hesap verecek” dedi.

Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.