İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren Elazığ  Derneklerini tek çatı altında toplayarak Elazığ’ın sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmek, şehrin tanıtılması ve kültürünün yaşatılması noktasında daha güçlü hareket edilmesini sağlamak amacıyla kurulan  Elazığ Dernekler Federasyonu’nun üçüncü olağan genel kurulu yoğun katılımla yapıldı.

Yapılan Genel kurul sonrasında mevcut başkan Faik İçmeli yeniden güven tazelerken; yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ahmet Çağatay Talayhan, Ahmet Doğuş Cantürk, Ahmet Karakış, Bekir Döndü, Burak Polat, Fethi Ahmet Yüksel,  Filiz İzci, Hüseyin Yetik, Kazım Gökhan Elgin, Murat Öztürk, Murat Palaoğlu ,Rabia Babaoğlu, Rafet Avcı, Salih Bayır, Salih Turhan, Soner Doğan, Tolga Ağar, Uğur Cengiz, Vahap Doğan, Vefa Özel, Yalçın Gürsoy, Zeki Çanakçı, Fethi Ahmet Gedik, Kürşat Armağan, Cihan Bozkurt, Necip Coşkun, Pınar Alyar, Tuğba Katı, Mücahid Karabalık, Lokman Öztürk, Lütfü Nebioğlu, Ahmet Taha Barım, Batuhan Demircan, Mete uzun ve Metin Yılmaz’dan oluştu.

ELFED BAŞKANI FAİK İÇMELİ KİMDİR?

Faik İÇMELİ 1951 yılında Elazığ Sivrice’de dünyaya geldi.

Beş yaşında iken ailesiyle İstanbul ‘a göç ettiler.

İlkokulu ve Ortaokulu Fatih ve Vefa lisesinde Liseyi Pendik’te okudu. Liseden Mezun olduktan sonra Tekel’ de işçi olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda Sendikacılık yaptı, İşletmecilik Yüksek Okulunu bitirdi.

12 Eylül öncesi İstanbul MHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı 1999 yılından itibaren DYP de çeşitli kademelerde Başkanlık yaptı. En son 2003-2007 yılları arasında DYP İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu.

İslam Tarihi Araştırma Vakfı, FB Altyapı Derneği, FB Balotaj Kurulu Üyeliği, Deniz Nakliyat A. Ş. Tekel Genel Müdürlüğü, Tek Gıda İş Sendikası, İş Dünyası Vakfı, İstanbul Türk Ocağı, Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Maltepe Kızılay, Avrasya Bir Vakfı, MASİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yöneticilik yaptı.

Halen Maltepe Emniyet Müd. Dernek Başkanlığı, FB Yüksek Divan Kurul Üyeliği, İst. Türk Ocağı Danışma Kurul Başkanlığı, Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanlığı, Ar- İş Sigorta Ltd Şti. Yön. Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Evli, 5 Çocuk babası.