Başkan Erdoğan'dan tarihi açılışta sert sözler: Hiç memnun olmayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarının Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi derecelendirme kuruluşlarını memnun etmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 19.09.2020 14:34 GÜNCELLEME 19.09.2020 15:14
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Salgında Türkiye ihracatta 41 milyar doların üzerine çıkarak geçen yılı bile geride bıraktı. İstihdam oranımız 41'den yüzde 41,6'ya yükseldi. İstihdam daha da artacak, herkesi memnun bir büyüme dönemi ile kapatacağız. Ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi notu şirketlerinin hiç memnun olmayacakları kesindir. Türkiye'yi Afrika'nın Güney Amerika'nın ücra köşelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı başarımızla vereceğiz." dedi

 

 

Çanakkale Köprüsü ile birlikte bölgeyi otoyollarla donatmış olacaklarının altını çizen Başkan Erdoğan "Böylece bayram, tatil gibi dönemlerde onlarca kilometreyi bulan araç trafiği tarihe karışacaktır. Buradan edeceğimiz tasarruf 595 milyon liralık bir rakamı bulacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

Gebze-İzmit otoyolunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kuzey Marmara Otoyolu en uçtan başlayıp 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir projedir. Kuzey Marmara otoyolu İstanbul’un batısındaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan büyük bir projedir. Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan buyana peyderpey açıyoruz. Bu bölüm dahi tek başına iftihar verici bir eserdir.

TARİHE KARIŞACAK!

Yol dikkat ederseniz 2 x 4 şeklindedir. Yani 4 gidip 4 geliştir. Yol medeniyettir. Bu şekilde yollara sahipseniz işte o zaman medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz. İnşaAllah 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde olduğu projemizi tamamladığımızda Marmara ve Batı Anadoluyu Otoyol kuşağıyla donatmış olacağız.

Tabi bu durum aynı zamana İstanbul-Ankara güzergahının en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor. Bayram tatili gibi dönemlerde araç trafikleri tarihi karışacaktır. Bu güzergahın yıllık katkısı vakitten 270 milyon lira akaryakıttan 317 milyon lira emisyon salınımın azaltmasında 8 milyon olmak üzere 595 milyon lirayı bulacaktır.

Yol, elektrik, içme suyu, atık su gibi alt yapı hizmetleriyle mimari eserler aynı zamanda medeniyet göstergesidir. Medeniyet unsurları bu altyapı üzerinde yükselir.

Yönümüzü geleceğe çevirmek yerine kendi iç sıkıntılarımıza çevirdiğimizde enerjimizi ve vaktimizi heba ediyoruz.

ASIRLIK UYANIŞIMIZI DURDURMA GAYRETİNDELER

Türkiye'yi geniş bir alanda siyasi, askeri ve ekonomik olarak verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması çok önemlidir. Bu anlamdaki ülkemizin her adımını engelleme niyetinde olanların işte bu yürüyüşü rayından çıkarma niyeti, asırlık uyanışımızı önleme gayreti vardır. Milletimiz her saldırıda istiklal ve istikbaline sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur. Bu irade nesilden nesile devam edecektir inşaAllah. Son 10 yıldır hedef alındığımız kesintisiz saldırılar esasen ekonomimizi hedef almıştır. Koronavirüs işte böyle bir dönemde dünyanın başına gelmiştir. Ve Türkiye hamdolsun bundan da en az etkilenen ülkeler arasında yer almıştır.

REEL EKONOMİDE ÇOK DAHA İYİYE GİDECEĞİZ

İmalat sanayi üretiminde yıllık 5.1 artış memnun edici. Sağladığımız finansal destek paketleriyle konut ve otomobil satışlarında önemli hareketlilik yaşandı. İhracatımız 41 milyar dolar seviyesine ulaşarak geçen yılın dahi üzerine çıktı. Turizmde yıllık 15 milyonun üzerinde turistle kapayacağımızın haberini veriyor. Reel sektörde yaşanan talep artışı ile istihdam cephesinde olumlu gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Salgının en yoğun olduğu Haziran'dan beri yükselişte.

Sağladığımız uygun finansan etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor

TASARRUFTA REKOR

Bakan Karaismailoğlu otoyol ile 595 milyon liralık tasarrufun sağlanacağını belirtirken "Lojistik anlamda çok önemli bir geleceğe hazırlanıyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

İstanbul ve Marmara’daki trafik yükünü hafifleten 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ulaşım anlayışımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Dünyanın gıptayla baktığı projelerimiz ekonomik ve sosyal açıdan canlılığı artırmakta. Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde inşa edilen otoyol, İstanbul ve köprülerdeki trafiği azaltmıştır. Şehir içine girmeden transit geçiş sağlamıştır. 57.4 kilometrelik Gebze-İzmit arasının açılmasıyla D-100 ve TEM otoyolu için yeni bir yol oluşturmuş oluyoruz.

Yıllık 595 milyon liralık tasarruf sağlanacak. Lojistik anlamda çok önemli bir geleceğe hazırlanıyoruz. Dev bir proje olmasının ötesinde bir basamak seviyesindedir.

5A-5B uydularımızı kısa sürede uzaya göndereceğiz. Bu dev projelerle yanımızda oldunuz ve desteğinizi esirgemediğiniz için bakanlığım adına şükranlarımı sunuyorum. Nice projeleri gerçekleştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 50
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu derecelendirme kuruluşlarının sesini kesmenin tek yolu cari açık değil cari fazla vermektir. İhracatımızın çok çok fazla oşması gerekir. O zaman paramız da değerlenir.
    Cevapla
  • Tabi.... 3 yıl önce Şikayet Et
    Yürübe kim tutar seni.......
    Cevapla
  • TAŞRALI 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH seni başımızdan eksik etmesin Sağlık versin ayağına taş değirmesin (AMİNNNN) Bu millet seninle ve bu ülke seninle gurur duyuyor BAŞKANIM Durmak yok yola devam YÜCE RABBİM Senin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun İNŞAALLAH
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Milletimizin duasısın Reis . Ülkemiz bitti artık dediğimiz 2001 krizinden sonra Milletimiz içinde bulunduğu bunalımdan çıkış yolu olarak kurduğu Ak Parti ve lideri ile başarıdan başarıya koşuyor . Dünya pandemi ile boğuşurken bile hizmettte yatırımda durmak bilmeyen Türkiye Rabbim utandırmasın .
    Cevapla
  • doğrusu 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes ucuz olsun diyor yok öyle 3 kuruşa 5 köfte en düşük araba 100-150 bin ağlamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle