Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj: Oyalarlarsa kendi planlarımız hazır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programında güvenli bölge konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "İçerde ve dışarda teröristleri inine kadar kovalamaya devam edeceğiz. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Önceliğimiz diplomasi, netice alamazsak kendi planlarımızı hayata geçiririz." dedi.

Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj: Oyalarlarsa kendi planlarımız hazır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programında  güvenli bölge konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "İçerde ve dışarda teröristleri inine kadar kovalamaya devam edeceğiz. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Önceliğimiz diplomasi, netice alamazsak kendi planlarımızı hayata geçiririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Eğer bugün millet olarak Malazgirt Zaferi'ni böyle bir coşkuyla kutluyorsak, o aksi projeyi hazırlayanlar çökmüş demektir. Zaferlerimize ne kadar güçlü sahip çıkarsak, bu vizyonu hayata geçirme iradesini o kadar diri tutarız. Ecdadımızın asırlar boyunca huzurla, güvenle yönettiği coğrafyalar bugün maalesef zulüm ve safalet içinde kıvranıyor. Hiçbir siyasi veya ekonomik çıkar, bizi hakkı söylemekten, hakkın yanında yer almaktan, mazluma ve mağdura destek vermekten alıkoyamaz. Bugün Suriye'de yıkım, katliam var. Rejim her gün masum kanı döküyor. Kudüs'te, Filistin'de zulüm var. Daha dün Balkanlar'dan Karabağlar'a uzanan katliamları unutmadık. 


Bin yıldır kanla ve terle yoğurarak vatan kıldığımız bu topraklar, inşallah yeniden yükselişimize şahitlik edecek. İnşallah Irak'tan Suriye'ye, Doğu Akdeniz'den diğer bölgelere kadar uzanan mücadeleyi zaferle taçlandıracağız. Bugün Türkiye tarihinden aldığı güçle her alanda büyük bir mücadele içinde. Bu mücadele öyle kutludur ki her türlü hesabın üzerindedir. 15 Temmuz darbe girişimindeki dik duruşu başta olmak üzere, her konudaki samimi desteği için Sayın Bahçeli'ye teşekkürü bir borç biliyorum.

Konu ülkemizin ve milletimizin bekası olduğunda, başka saflarda yer almanın saygıya layık bir tarafı yoktur. Dağda teröristin, denizde Rum'un, havada rakiplerimizin ve diğer tüm platformlarda karşımızda her kim varsa onun yanında yer alarak bu ülkenin partisi olunamaz. Bir taraftan "Atatürk'ün partisiyiz" diyeceksin, öte taraftan Misak-ı Milli nedir bilmeyeceksin. Öyle lafla 'Biz, Atatürk'ün partisiyiz' demek olmaz. Sen bitmişsin, tükenmişsin. 3-4 tane belediye almakla bir yere varılmaz.


Ülkemizin gelecek bir asrının belirleyicisi olacak gelişmelerin yaşandığı dönemden geçiyoruz. Bölgedeki hesapların karışıklığı ve sinsi tuzakların çokluğu bizi asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Böyle bir dönemde, hangi saikle olursa olsun hiç kimsenin milletimizin birliğini, beraberliğini bozacak davranışlar sergilemeye hakkı yok. Siyasette makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan geride hangi fedakarlıkların bırakıldığıdır.


İçeride ve dışarıda teröristleri inine kadar kovalamaya devam edeceğiz. Suriye'de güvenli bölge oluşturma çabalarında yavaş yavaş mesafe alıyoruz. Her konuda önceliğimiz diplomasidir. Netice alırsak ne ala, ama oyalanmaya çalışılırsa kendi planlarımızı hayata geçiririz. İdlib'de rejimin ihlallerinden kaynaklanan sıkıntılar var, yarın Putin'le görüşeceğiz. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡