0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2019 Cuma 15:04:00 - Güncelleme:18 Ocak 2019 Cuma 17:46:00

Başkan Erdoğan ABD'li senatör Lindsey Graham'ı Beştepe'de kabul etti

ABD'li senatör Lindsey Graham Başkan Erdoğan ile görüşmek üzere Beştepe'ye geldi. Başkan Erdoğan, Lindsey Graham’ı kabul etti. İki isim 2,5 saate yakın görüştü.

Başkan Erdoğan ile ABD'li Senatör Graham arasındaki görüşme sonra erdi. İki isim 2,5 saate yakın görüştü.

Graham, görüşmeden önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Lindsey Graham Türkiye'ye gelmeden önce, "Umuyorum ki Suriye'deki faaliyetlerimizin Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmadığı konusunda Türkiye'nin kendini güvende hissettiğinden emin olduğumuz bir yol buluruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Bugün basına konuşan Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'li senatör Lindsey Graham'ın Suriye konusunda  bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli  Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüşmeler yapmasının beklendiğini bildirmişti.

PKK-YPG İLİŞKİSİNE DİKKAT ÇEKEN SENATÖR

ABD Senatosunda düzenlenen oturumlarda 2015 ve 2017 yılları arasında defalarca PKK'nın Komünist-Marksist ideolojiye sahip bir terör örgütü olduğunu dile getiren Graham, YPG'nin PKK ile olan yakın ilişkisine dikkat çekmesiyle tanınmıştı. 

BOLTON BOYNU BÜKÜK AYRILMIŞTI

Türkiye'ye gelmeden önce tepki çeken açıklamalar yapan YPG/PKK sevici John Bolton, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemişti. Senetör Graham'ın kabul edilişi ise bu bakımdan bir anlam taşıyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX