Başkan Erdem, Şehit Hasan Tahsin Anısına Mesaj Yayımladı

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, milli mücadelenin sembol ismi, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in şehit edilişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Erdem, Şehit Hasan Tahsin Anısına Mesaj Yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FHGC Başkanı Semih Erdem, Türk milletinin bağımsızlığına ve vatan toprağına olan bağlılığının, bu uğurda canını hiçe sayacak kahramanların her zaman çıkacağını bizlere gösteren Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in şehit edilişinin 100. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“HASAN TAHSİN, TÜRK’ÜN KUTLU DİRENİŞİNİ BAŞLADI”

Erdem, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Bugün 15 Mayıs 1919; Vatan toprağı güzel İzmir' in Yunanlılar tarafından işgal edildiği ve Gazeteci Hasan Tahsin Beyin "Olamaz böyle ellerini sallaya sallaya giremezler" deyip düşmana ilk kurşunu sıkarak şehit edildiği günün 100. yıl dönümüdür. Allah, milletimize böyle kara günleri bir daha göstermesin. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Beyi ve vatanımız uğruna kendini feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı ve kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve özlemle anıyoruz. Bu acı ve karanlık günlerin unutulmaması dileğiyle.”