BAŞKAN DUMLUPINAR: ELBİSTAN’A TARIM KAMPÜSÜ KURULSUN!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar yaptığı açıklamada İstiklal Üniversitesi bünyesinde Elbistan’a Veterinerlik Fakültesi açılacağını, bunun önemli bir hayvancılık potansiyeli olan Elbistan ilçesi için çok önemli olduğunu bildirdi.

Dumlupınar, Elbistan ilçesinin 45 bin büyükbaş, 70 bin civarında da küçükbaş hayvan varlığı ile bölgemizdeki en büyük hayvan varlığına sahip olduğunu belirterek, Veterinerlik Fakültesinin oldukça önemli bir fakülte olduğunu, araştırma uygulama çiftlikleri, laboratuvarları ve klinikleri ile çok büyük bir altyapı gerektirdiğini ve Elbistan’ın ekonomisine çok önemli katkılar sunacağını söyledi.

Hayvancılığın rantabl olması için de girdi maliyetlerinin azaltılması gerektiğini ifade eden Dumlupınar, en büyük girdilerden birisinin de yem ihtiyacı ve özellikle de kaba yem ihtiyacı olduğunu, İstiklal Üniversitesi bünyesinde tarımın diğer bölümlerinin de kurularak bir Tarım Kampüsü kurulması durumundan büyük bir sinerji oluşacağını kaydetti.

ZMO Başkanı Dumlupınar, gerek Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, gerekse de İstiklal Üniversitesinin aynı fakülteleri yeniden açmak yerine belli alanlara ağırlık vermeleri durumunda çok daha faydalı olacağını, Elbistan’a tarım kampüsü kurulması durumunda, ilgili diğer fakültelerle birlikte Elbistan’a kurulması muhtemel Tarım Üniversitesinin de altyapısının oluşacağını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Dumlupınar, sözlerini Veterinerlik fakültesinin Elbistan’a hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.

BAŞKAN DUMLUPINAR: ELBİSTAN’A TARIM KAMPÜSÜ KURULSUN!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Maraş Aktüel | Kahramanmaraş Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!