BAŞKAN DEMİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAŞKAN DEMİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir...

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kentteki yerel basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi.

Belediye yatırımları ve pandemi süreci ile gündemdeki soruları da cevaplayan Başkan Demir, göreve başladığı günden itibaren yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Covid-19 virüs salgını ile bazı çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını aktaran Başkan Demir, 1 Haziran´da başlatılan normalleşme süreci ile birlikte yeniden çalışmalarına hız vererek, belediyenin yatırım, proje ve saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

ARDAHAN – ANKARA ARASINDA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTIRMALIYIZ

Ardahan´ın 15. Valisi Mustafa Masatlı´nın Amasya´ya atanmasıyla yerine atanan yeni Vali Hüseyin Öner´i makamında ziyaret edip görevinin hayırlı olmasını dilediğini söyleyen Başkan Demir, Vali Öner´le birlikte Ardahan´da yeni bir dönemin başlaması gerektiğini, kavga ve küslük istemediklerini, kentimizin sorunlarının çözümü için el birliği yaparak Ardahan-Ankara arasında yatırımlarla ilgili kaybettiğimiz süreyi kısa sürede telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

TEKSTİL KENT İÇİN CİDDİ YOL ALIYORUZ

Ardahan Belediyesinin gerçekçi proje ve yatırımlarla canlılık kazanacağını, ölü şehir görünümünden kurtulacağını, gençlerin Ardahan´da yaşama umutlarını yeşertmek için bir yıl içerisinde devrim niteliğinde işlere imza atacağını söyleyen Başkan Faruk Demir, “Bu kentin hikayesini ve senaryosunu yazdım. Göreve başladığım günden itibaren bu hikâyeyi uygulamaya soktum. Tüm yatırım programlarımız aynı kararlılıkla devam ediyor. Bir yıl sonra yaptığımız devrim ortaya çıkacaktır. Ardahan´ın en önemli geçim kaynağı olan hayvancılık sektörü nedeniyle ilimizin fabrikaları ahırlardan oluşmaktadır. Üniversitemiz başta olmak üzere STK ve özel sektör ile el birliği yaparak, hayvancılık alanında atılması gereken adımları atacağız. Bu kapsamda söz verdiğimiz gibi Ardahan´da et entegre tesisi kurup kavurmayı Rize´den değil Ardahan´dan yiyeceğiz. Bunun ilk adımını başardık. İzmir BB´ye ilk etapta 22 ton et verdik. Ayrıca Ardahanlı işsiz gençlerin istihdamı için tekstil projelerimizi hayata geçirdik. Bu alandaki kapasiteyi büyüterek hedefimiz olan ‘Tekstil Kent´e ilk adımızı atmış bulunmaktayız” dedi.

YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIKTIR

16 aylık görev süresini de değerlendiren Başkan Demir, “31 Mart´tan sonra siyasi partim Ardahan sloganıyla yola çıktım. Malumunuz borçlu bir belediye devir aldık. Eski yönetim tarafından yapılan üç-beş projeyi bile yarım yamalak bırakarak belediyemize ikinci bir külfet yüklemelerine rağmen, sabırla mali disiplini elden bırakmadan, şeffaf ve attığımız her imzanın hakkını verecek şekilde bir performans ortaya koyduk. Önümüzdeki süreçte kent merkezindeki yollara el atıp, hayvan borsasını faaliyete geçireceğiz. Buradan bir kez daha sizin aracılığınızla yatırımcılara seslenerek, kente yapacakları her türlü yatırımda Ardahan Belediyesinin kapıları açıktır. Mevzuata uygun her türlü katkı ve desteği belediye olarak sunmaya devam edeceğiz” dedi.

FESATLIĞI VE DEDİKODUYU BIRAKIN

Ardahan´ın gelişmesini istemeyen bir zihniyetin olduğunu, toplumu germek, kavga çıkarmak, dedikodu üretmekten öteye geçemeyen anlayışın biran önce son bulmasını isteyen Başkan Demir, “Herkes Ardahan´a katkı sunmalı ve sahip çıkmalıdır. Bu konuda herkes kendini sorumlu hissetmelidir. İlk il olduğunda 186 bin olan il nüfusumuz bugün 98 bine kadar düşmüştür. Ardahan´ın bu kadar kan kaybetmesinin sebebi burada yaşayan herkesin sorumluluğudur. Ardahan için uluslar arası etkinlikler düzenleyip, Avrupa ülkeleri ile işbirliği yapıp ilimize teşvikler ve krediler getirmek için çalışmalarımız sürüyor” açıklamasında bulundu.

PANDEMİ SÜRECİNDE ARDAHAN EN İYİ SINAVI VERDİ

Mart ayında başlayan ve Haziran ayına kadar süren pandemi süreciyle Ardahan Belediyesinin iyi bir sınav verdiğini vurgulayan Başkan Demir, “Türkiye´de ilk kendi imkânlarıyla belediye kapsamında maske üretip ücretsiz maske dağıtan ilin Ardahan olduğunu ve bu sınavdan başarıyla çıktıklarını kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkan Faruk Demir, şu açıklamalarda bulundu;

İLİN BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR

“Bir ilin Valisi, Milletvekili, Belediye Başkanı, Ticaret Sanayi Odası, siyasi parti temsilcileri bir bütün olarak çalışması gerekir. Bir senedir buradayım biri de çıkıp demedi ki şunu yapalım. Beni durdurmaya çalışanlar boşuna uğraşıyor.

YATIRIM YAPACAĞIM DİYE SÖZ VERENLER TARİH OLDU

Ben bu ilde devrim yapıp öyle burayı bırakacağım. Aş sorunu iş sorunu çözülecek. İlin önde gelen isimleri söz verdi bu il için çalışacaklarına dair ama herkes kendi yoluna gidiyor. Böyle giderse olmaz ben kendi üstüme düşeni yaparım ama böyle gitmez. A takım olayını düzeltmemiz gerekiyor. Birlik beraberliği sağlam tutmamız lazım. Tek başıma da kalsam yine de devrim yapacağım. Dışarıda ki iş insanlarımız gelip memleketine yatırım yapmalı ki hayrı dokunsun. Tanımadığım insanlar yardım yapıyor bizimkiler piyasada yok.”

KURA YÖRESEL ARDAHAN ÜRÜNLER ÇARŞISI İHALESİ YAPILIYOR

Ardahan belediyesi tarafından Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) kanalıyla finanse edilen Kura Yöresel Ardahan Ürünler Çarşısı ihalesinin bugün yapılacağını da belirten Başkan Demir, Ardahan Kalesi ve Kura Nehri rekreasyon proje çalışmalarının ise devam ettiğini sözlerine ekledi.