Manevi duygularının yoğun olduğu Ramazan ayını fırsata çevirmek isteyen bazı kişilerin, insanların iyi niyetlerini kullanarak çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğunu açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, işadamları ve hayırseverlere dolandırıcılara karşı 'dikkatli olun' uyarısında bulundu.

 

                Bu konuda yaşanan bazı dolandırıcılık olayları üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Görevde bulunduğum yedi yıl içerisinde defalarca uyardığımız halde maalesef hala hayırsever vatandaşlarımızın dolandırıldığına şahit oluyoruz. Son olarak, "Ben Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçar" diye işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin aranarak; belediye adına, engelliler adına, şehit aileleri adına ve iftar çadırları için para talep edildiğini, ayrıca talep edilen bu paranın da özel kişi, isim ve hesap numaraları verilerek bu hesaplara havale edilmesinin istendiğini öğrendik" dedi.

 

                "BELEDİYEMİZ HİÇBİR KİŞİ VE KURULUŞTAN PARA İSTEMEZ"              

 

                Bu dolandırıcılara kesinlikle inanılmaması, farkına varılması halinde hemen Emniyet Müdürlüğü'ne haber verilmesi çağrısında bulunan Başkan Burhanettin Çoban, “Belediyemiz hiçbir kişi ve kuruluştan az ya da çok hiçbir zaman para istemez. Lütfen muhasebe birimlerinize, finansçılarınıza, sekreterlerinize bu konuda uyarınızı yapınız. Hangi resmi kurum adına, kim ararsa arasın, özel kişi hesaplarına para istenmesi durumunda bunların dolandırıcı olduğunun bilinmesi uyarısını yapın” diye konuştu. 

 

                "PARA İSTEYENLERLE İLGİLİ MUTLAKA ARAŞTIRMA YAPIN"

 

                Daha önce de kendilerini Vali Yardımcısı ya da Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan bu kişilerin, yine aynı şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştığını Belediye Basın Yayın Birimi aracılığıyla kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan Başkan Çoban; "Yaptığımız açıklama ve uyarılara rağmen, hayırsever işadamlarımızın iyi niyetle bu tür hesaplara para gönderdiğini öğrendik. Maalesef en son dün, bir işadamımızdan önemli bir miktarda para belediye iftar çadırları adına özel hesaba yatırılmış. Belediyemize bilgisi ulaşmayan bu şekilde daha birçok dolandırıcılık olayı olduğunu tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

                İşadamlarının iş yoğunluğu nedeniyle herhangi bir araştırmaya gerek duymadan ilgili birimlerine talimat vererek, hemen havale yaptığını, dolandırıcıların da zaten işi yoğun olan ve araştırmaya gerek duymayacak bu işadamlarını seçtiklerini vurgulayan Başkan Çoba