Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, şunları kaydetti.

 

     "Kandiller geçidinin Miraç durağında bu gün manevi dinamiklerimizin en anlamlılarından birini daha idrak ederken Ramazan Ayı'na yaklaşıyor olmanın engin heyecan ve mutluğu içindeyiz. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım.

 

            Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Aziz milletimizin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığı mübarek Miraç Kandili de böylesi gecelerden biridir.  Bu duygu ve düşüncelerle, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik eder; ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bularak yerini barış ve huzurun almasını temenni ederim" dedi.