1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Çalkın: Ahmet Arslan’la sadece Kars övünmüyor
Başkan Çalkın: Ahmet Arslan’la sadece Kars övünmüyor

Başkan Çalkın: Ahmet Arslan’la sadece Kars övünmüyor

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, “Ahmet Arslan bizim ortak değerimizdir. Bugün Ahmet Arslan’la bakanımızla AK Parti icraatlarıyla sadece Kars övünmüyor, Iğdır övünüyor, Ardahan övünüyor, Ağrı övünüyor, Türkiye övünüyor” dedi.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Kars İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Çalkın Kars’ta hükümetin yapılan yatırımları hakkında değerlendirme yaptı.

Hükümetin yapılan yatırımlarını herkes tarafından bilindiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını, ona bağlı Lojistik Merkezinin sayın Bakanımızın bakan olduktan sonra ne kadar yakından ilgilendiğini, ne kadar büyüttüğünü ve bugünde ne aşamaya geldiğini, yapılan Kombinayı, yeni yapılan hastaneye ilaveten yetinmeyip 500 yataklı bir devlet hastanesinin programlanıp yeniden yapıldığını hatırlatmak lazım. Şunu hatırlamak lazım; Ahmet Arslan bizim ortak değerimizdir. Bugün Ahmet Arslan’la bakanımızla AK Parti icraatlarıyla sadece Kars övünmüyor, Iğdır övünüyor, Ardahan övünüyor, Ağrı da övünüyor. Bölgenin hepsi övünüyor. Bizler neden bardağın boş tarafına bakıyoruz anlamış değilim. AK Parti’nin hizmetlerini görmek isteyenler Selim’e, Sarıkamış’a, Arpaçay’a, Akyaka’ya, Dağpınar’a, Susuz’a gidip gezebilirler. Benim Belediye Başkanlarım, 6 tane Belediye Başkanımız var. Bazı Belediye Başkanlarımız trilyonluk borçları devralmalarına rağmen gidin ilçelerine adeta devrim yaptılar. Yani resmin bütününe bakmak gerektiğini düşünüyorum. ” dedi.

Kafkas Üniversitesi’nde 82 güvenlik görevlisinin kadroya geçmesinde yaşanan sıkıntı hakkında da açıklama yapan Başkan Çalkın, “Sayın Bakanımızın bizzat kendisinin Ankara’da nasıl uğraştığını ben biliyorum, şahit oldum. Arkadaşlarımız bazen sabırsız davrandılar ama neticesinde iyi oldu. Allah’a hamdolsun sayın Bakanımızın emekleriyle, orada ısrarlarıyla güvenlik görevlilerimiz ekmeklerinden olmadılar ve görevlerine devam ediyorlar. Bu bizim için son derece memnun edici durumdur.” şeklinde konuştu.

Faikbey Caddesine atılan asfaltın bozulma sebeplerine değinen AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, “Faikbey Caddesi ile ilgili olarak Karayolları 18. Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere dayanarak sıkıştırmadan kaynaklı bir sorun olmuş ve ondan dolayı da asfaltta bir çözülme meydana geldi ama nasip olursa en kısa zamanda şartların en iyi olduğu bir zamanda Faikbey Caddesi yeniden müteahhit firma tarafından Allah’ın izniyle en iyi şekilde yeniden asfaltlanacak. Bu durumla ilgili hemşerilerimizin hiçbir şüphesi olmasın.” dedi.

Başkan Çalkın Faikbey Caddesinde lokal olarak çalışmanın başladığını belirterek, “Çukurlarla ilgili Karayolları bir çalışma yapıyor, düzeltilecek. Yağmur mevsimi geçtikten sonra da Allah naip ederse Faikbey Caddesi en kısa zamanda sıfır asfalta en kısa zamanda kavuşacak.” ifadesini kullandı.

Köy yollarındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Çalkın, “İl Özel İdaremiz güçlü bir şekilde çok sayıda köy yolunun asfaltını yaptı. Bu sene de programlarımız henüz daha başlamadı, inşallah yeni program açıklanacak ve köy içi parke yollarımız devam edecek, içme suyu çalışmalarımız ve diğer çalışmalarımız devam edecek. İnşallah Kars AK Parti iktidarıyla değişip dönüşmeye devam edecek.” diye konuştu.

“Kars’ta yüzde 51 Evet oyuyla birliğimizi beraberliğimizi perçinlemiş durumdayız” diyen Başkan Çalkın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim istediğimiz Kars’ta bu birlik beraberliğimize kimsenin halel getirmesine izin vermemek. Yüzde 51’i daha da yukarıya taşımak istiyoruz. Azerisiyle, Terekemesiyle, Yerlisiyle, Kürdüyle, bakın bizim teşkilatlarımıza her türlü insanın, her türlü etnik yapıya mensup insanların hep bir arada siyaset yaptığı bir partiyiz. Başka bir parti örneği belki de gösteremezsiniz. Olsa da rengi çok bellidir onların ama biz sadece Kars’ta da değil Türkiye’nin 81 ilinde AK Partinin teşkilatının olmadığı yer yoktur, oy almadığı bir yer yoktur. Niye? Birlik ve beraberliğin teminatıyız biz. Kars’ta da öyleyiz. Öyle olmaya da Allah nasip ederse devam edeceğiz.”

Kadroya geçiş süreçlerinde sınavların devam ettiğini de kaydeden Başkan Çalkın, “Tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ekmek kutsal bir şeydir. Cenabı Allah hepsine aileleriyle birlikte mutlu bir şekilde kadrolarının, işlerinin, alın terlerinin tadını çıkarmayı nasip etsin diyorum.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.