• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2525.652 1.68
  • Dolar: 32.5668 0.09
  • Euro: 34.6347 -0.24

Başkan Büyükakın yetkiyi aldı

Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun, Kocaeli il sınırlarında hizmet veren Kooperatif, Şirket ve Şahıs taşımacıları ile "Toplu Taşıma Hizmetlerini Geliştirme, İyileştirme ve İşbirliği Protokolleri" yapılması ile ilgili KBB Başkanı Tahir Büyükakın’a yetk
Başkan Büyükakın yetkiyi aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi(KBB) Ocak ayı meclis toplantısı Fuariçi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. KBB Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında meclis üyeleri de yer aldı. Ağırlıklı olarak imar konularının görüşüldüğü toplantıda toplam 95 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir grup olarak soru önergelerini verdi. Taşdemir soru önergelerini sunduğu konuşmasında, “İmar Plan Değişikliklerinin askıya çıkış usul ve esasları hakkında her türlü imar plan değişiklikleri meclis onayından sonra bir ay süre ile askıya çıkmaktadır. Plan değişiklikleri askıya çıkarken herhangi bir tebligat zorunluluğu olmadığı için, vatandaşların kendilerini de ilgilendiren plan değişikliklerinden haberleri olmamakta, bu nedenle de yasal sürede itiraz haklarını kullanamamaktadırlar” ifadelerini kullandı.

PARSEL SAHİPLERİNE TEBLİGAT

Taşdemir konuşmasının devamında, “Bu durum vatandaşların mağduriyetine yol açmaktadır. Özellikle ada ve parsel bazında yapılan imar plan tadilatlarında askıya çıkmadan önce değişiklik yapılan ada ya da parselin komşuluğunda bulunan, bu tadilattan etkilenmesi muhtemel parsel sahiplerine tebligat gönderilerek haberdar edilmeleri bu mağduriyetlerin önüne geçecektir. Yasal açıdan her ne kadar zorunluluk olmasa da ada veya parsel bazında yapılan plan tadilatlarında askıya çıkmadan önce komşu parsel sahiplerine tebligat yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

KRONİKLEŞMİŞ SORUNU ÇÖZEBİLİRİZ

Taşdemir, “Toplu Konut idaresi (TOKİ) Kocaelimizde 3000 Sosyal Konut Projesinin önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğini duyurdu. İlimizde yapılacak Sosyal Konut Projesine, Çayırovamızın Emek ve İnönü mahallelerinde gecekondu bölgesinde uzun yıllardan beri oturan 40-45 yurttaşımızı, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizce; gerek TOKİ ile gerekse gecekondu sahipleri ile istişare ederek; Sosyal Konut Projesine bu yurttaşlarımızı da dahil edelim. Gecekondularının enkaz bedelleri hesaba katılarak, belediyelerimizin aynı mahallede yer tahsis edeceği bir alanda sosyal konutları yapabilirse, Çayırovamızın uzun yıllardan beri devam eden kronikleşmiş bir sorununu el birliğiyle çözmüş oluruz. Önergemizin büyükşehir meclisimizce, Çayırovamızda gecekondu da oturan yurttaşlarımız adına kabulünü arz ederiz” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE SAYGI DURUŞU

Taşdemir konuşmasının devamında, “Geçtiğimiz ay 26 Aralık 2019 tarihi itibariyle Sarıkamış şehitlerimizin 105’inci yıl dönümü sebebiyle; donarak şehit olan 90 bin Sarıkamış şehidimizi Çayırova'da ölümsüzleştirmek adına, Kuştepe mesire alanına "Kuştepe Sarıkamış Şehitleri Mesire Alanı" isminin verilmesi için önergemizin kabulünü, Sarıkamış şehitlerimizin 105. yıl dönümü vesilesi ile meclisimizde, şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın birlikte okutulmasını arz ederiz” dedi. Konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, verilen önergeler ile ilgili konuşulacağını, mesire alanı ile ilgili ismin de konuşularak sonra belirlenmesinin sağlıklı olacağını dile getirdi. Meclis toplantısında Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

MEZUN ÖĞRENCİLERE 1 YIL DAHA UZATMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde gündem maddelerine ek olarak gelen idari gündem maddesinde liseden mezun olan ve üniversiteyi kazanamayan öğrencilerin bir yıl daha indirimli olarak öğrenci kartından yararlanmasına ilişkin gündem maddesi belediye meclis gündemine oy birliği ile alındı. Büyükakın, “Buna bir hukuki çerçeve oluşturmaya çalışıyoruz. O yüzden komisyona gönderip komisyondan geçirecek bir format bulmamız gerekiyor” sözlerini kullandı. Ardından gündem maddesinin oy birliğiyle komisyona gönderilmesi kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın, Denetim Komisyonunun oluşturulması, Denetim Komisyonunda çalıştırılacak uzman ve gün sayısının belirlenmesi ile ilgili teklif oylamaya sunuldu. Oylama sonucu Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın, Denetim Komisyonunda AK Parti’den Berna Abiş,  Hasan Numan Tonka ve Ali Karakaş, MHP’den  Özhan Kurt ve CHP’den Mehmet Nuri Paşa  komisyona seçildi.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE AKTARMA

Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun, Kocaeli il sınırlarında hizmet veren Kooperatif, Şirket ve Şahıs taşımacıları ile "Toplu Taşıma Hizmetlerini Geliştirme, İyileştirme ve İşbirliği Protokolleri" yapılması ile ilgili raporu konusunda tramvayı da kapsıyor mu diye soran CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’e cevap veren KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Mesela şuan aktarma yapamıyoruz. Belediye araçlarında yapıyoruz ancak özel halk otobüslerinde aktarma yok. Bunu gerçekleştirdiğimizde aktarmalarda olacak.

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNE YARDIMCI OLACAK

Bu durum hem araç sıkışıklığı açısından hem de yolcunun daha ucuz seyahat etmesi açısından faydalı olacaktır. Entegere çalışan bir sistem aynı zamanda indi bindi ve indirimli tarifeler uygulamamız açısından önemlidir. Kendiliğimizden idare olarak bunu yaparsak bu idare mahkemesi tarafından iptal edilir. Bu çalışmayı Gebze, Darıca, Çayırova tarafında da yapacağız. Aynı şekilde güneyde bir uygulama olacak. Dolayısıyla tramvayda elbette bu maddede kapsanıyor. Hem şehiriçi trafiğine yardımcı olacak. Onun için bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi kararı alındı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim