Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI

22-03-2017 13:51:10 - AKYAZI
BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI

Atso başkanı Şinasi Bayraktar Bolu da toplantıya katıldı

Özgür Adımlar
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli’nin de bulunduğu , İhracat Finansmanında Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliği konulu toplantıya katıldı. 
 
Başkan Bayraktar toplantıdan evvel Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Ülkenin ekonomik durumu ve Ekonomide Akyazı’nın yeri hakkında uzun uzadıya sohbet ettiler. Sohbet esnasında Akyazı’daki sanayi kuruluşlarının üretimleri, istihdam rakamları ve yeni yatırımlar  hakkında bilgiler verdi. Akyazı’nın Sanayi, Tarım ve Turizm ile iç içe hızla gelişmekte olduğunu bölgenin parlayan yıldızı olduğunu, yeni yatırımlarla daha da güçlenip Ülke ekonomisine  katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine hükümet, kamu ve özel sektör el ele vererek ulaşılacağını ifade ederek, “Her zaman söylemekten yılmayacağımız, ülkemizin 2023-2050 hedeflerine kararlılıkla ilerliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birisi yapmak gibi son derece önemli bir hedefimiz var. Bu çatı hedefin bir parçasını da 500 milyar dolarlık ihracat büyüklüğüne ulaşmak oluşturuyor. Acımasız bir rekabet ortamındayız. Maliyetlerimiz artarken karlılıklarımız azalıyor. Her gün yenilik peşinde gitmek, işletmelerimizi büyütmek zorundayız. İnovasyonu sürekli kılmak ve kapasite artırabilmek için, öz sermaye dışında kaynağa ihtiyaç var. Türkiye’de ve dünyada işletmelerin % 95’ten fazlası özsermaye dışında kaynak kullanıyor. Burada en önemli hususlardan bir tanesi kaynağın cazip ve işletmeye uyumlu olması, kaynağa ulaşabilmenin sürdürülebilir olması ve kaynağın istenen boyutta olmasıdır. Bu konuları bugün burada masaya yatıracağız. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun geçenlerde aldığı kararlar bizi memnun etmiştir. Hem Eximbank’ın işlevselliği, hem de Kredi Garanti Fonu’nun teminatı artırıldı. Eximbank, ihracatçılarımızın soluk aldığı sağlam bir limanımızdır. Bu süreçte daha proaktif rol üstleneceğinden eminiz. Kredi Garanti Fonu ise teminat konusunda bir inovasyondur. İş dünyasının yeni öğrendiği bu Kurumun her geçen gün büyüyeceği ve daha fazla yaygınlaşacağını umuyoruz. Sizlerden isteğimiz bu Kurumun her ilde bir temsilciliğinin olmasıdır.” şeklinde konuştu.
 
Sonrasında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye’nin siyasal, ekonomik ve güvenlik bakımından her alanda bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, ekonomik terör saldırılarından bir tanesinin de ekonomik değerlendirme yapan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları olduğunu belirtti. “Para güvensiz yerde durur mu?” diyen Metin 15 Temmuz’dan sonra dahi yatırımların 8 milyar dolar artarak bu senenin 12 milyar dolarla kapatıldığını söyledi. Metin, “15 Temmuz gibi çok önemli bir terör saldırısıyla bu ülke karşı karşıya kaldı. FETÖ terör örgütünün bu saldırısından sonra bütün ticarethanelerimiz çalıştı. Pazartesi günü bütün finans sektörünün bütün dinamikleri ekonominin her dinamiği harekete geçti. Bu dünyanın hiçbir tarafından olacak hadise değildir. 2002 yılına kadar Türkiye’ye giren doğrudan yatırım sermayesi 15 Milyar Dolar. 2002’den 2017’ye kadar Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım sermayesi 180 Milyar Dolar. Ülke olarak cumhuriyet tarihinde 90 senede yakaladığımızı artık senede yakalar hale geldik. 2016’da dünya ticaretinin küçüldüğü, sıkıntıya girdiği, dünya ticaretinin daraldığı bir ortamda FETÖ saldırısın olduğu bir ortamda, yanı başımızda savaşların olduğu bir ortamda yine doğrudan yatırım almaya devam ettik. Para güvensiz yerde durur mu? Durmaz. 15 Temmuz’da kadar gelen para 4 Milyar Dolar doğrudan yatırımda. 15 Temmuz’da kapak olsun diye 8 Milyar Dolar daha geldi. Yani biz bu seneyi 12 Milyar Dolarla kapattık. Kalkacaksın ondan sonra Türkiye yatırım yapılamaz notu vermeye çalışacaksın sözde. Bunlar bile bile yapılan işlerdir. Realite üzerinden, gerçekler üzerinden devam edeceğiz.” dedi.
 
Konuşmaların ardından sırasıyla Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından kurumların iş dünyasına yönelik faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı. Kredi garanti fonu genel müdürü İsmet Gergerli, sunumunda Hazine desteğiyle kefalet miktarı 253 milyar TL'ye yükseltilen Kredi Garanti Fonu'nun kredi sürecinde teminat sorunu yaşayan işletmelere yönelik verdiği kefalet desteğinin ayrıntılarıyla ilgili bilgiler verdi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise ihracat yapan ve yapmak isteyen işletmelere Eximbank tarafından sağlanan kredi ve sigorta enstrümanları hakkında bilgiler paylaştı.
Marmara Göz
BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI
Akgün Restoran Çorba
BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI
BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI
BAŞKAN BAYRAKTAR BOLU DA EXİMBANK VE KGF TOPLANTISINA KATILDI

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks