Başkan Ayık'tan G20 değerlendirmesi

Antalya’da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin turizme etkilerini değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “G20’nin Türkiye’nin imajına çok önemli katkıları oldu, bunun da turizme mutlaka etkileri oldu. Seyahat eden insanların önümüzdeki bizi tercih edeceklerini düşünüyoruz” dedi.

Başkan Ayık'tan G20 değerlendirmesi

Antalya’da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin turizme etkilerini değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “G20’nin Türkiye’nin imajına çok önemli katkıları oldu, bunun da turizme mutlaka etkileri oldu. Seyahat eden insanların önümüzdeki bizi tercih edeceklerini düşünüyoruz” dedi.

20 Kasım 2015 Cuma 15:56
 Başkan Ayık'tan G20 değerlendirmesi
 
 
Dünya ekonomisinin yüzde 85’ine sahip 19 ülke ve AB Komisyonu’nun katıldığı G20, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’nın Kadriye-Belek turizm bölgelerinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı zirveye, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakan’ı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Sin Jinping’inde aralarında olduğu 20 lideri ve eşleri katıldı.Zirve, başlamadan önce çokça eleştirilere neden olmuş otellerin zirve süresince kapalı olması nedeniyle zarar edecekleri tartışılmıştı. Zirvenin sona ermesinin ardından G20’nin turizme etkilerini değerlendiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, zirvenin Türkiye’nin imajına çok önemli olumlu katkılarının olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu organizasyondan yüz akıyla çıktığını belirten Ayık, “G20’nin Türkiye’nin imajına çok önemli katkıları oldu, bunun da turizme mutlaka etkileri oldu. Dünyadaki sayılı organizasyonlarından birisine Türkiye ev sahipliği yaptı ve yüz akıyla çıktı. Hiçbir zaman bunun aksini düşünmedik. Turizmcilerimizin tesislerimizin teknik ve servis anlayışındaki yüksek kalitesine güveniyorduk. Önemli bir olumsuz hadise de olmadı. Başarılı bir organizasyon oldu. Bunun Türkiye’ye çok olumlu geri dönüşleri olacaktır” dedi.
 
PATLAMA NEDENİYLE ZİRVE GÖLGEDE KALDI
Paris’te yaşanan patlama ile zirve tarihlerinin aynı zamana denk gelmesini şanssızlık olarak nitelendiren Ayık, terör olayları nedeniyle seyahat sektörünün olumsuz etkilendiğini söyledi. İnsanların evlerinden bile çıkmak istemediğini de belirten Başkan Ayık, “Tek şanssızlığımız Paris’te yaşanan terör olayıdır. Bununla zirvenin çakışması oldu. O nedenle dünya medyasında zirve alması gerektiği yer alamadı biraz gölgede kaldı. Sonuçta bu Türkiye’nin hanesine yazılan bir artıdır. Dünyada turizm yüzde 4-5 büyürken bizim vermiş olduğumuz hizmetin kalitesi nedeniyle büyümelerimiz hep yüzde 10’lu seviyelerde oldu. Bütün dünyada seyahat eden insanların hemen hepsi bir anlamda tedirgin eden bir durumla karşı karşıyız. Terör odaklarının kaynaklarını bütün ülkelerin bir araya gelerek kurutmaları gerekir. Yoksa bu tüm dünyadaki seyahat endüstrisini tehdit eder hale geldi. İnsanlar evlerinden bile çıkmak istemiyorlar” diye konuştu.
 
2016 SEZONU PUSLU GÖRÜNÜYOR
2015 sezonunun eksiyle kapanmak üzere olduğunu belirten Ayık, 2016 sezonu için de değerlendirmede bulundu. G20 nedeniyle gelecek sezon Türkiye’nin tercih edilecek ülkeler arasında olacağını düşündüğünü belirten Ayık, başta terör olmak üzere bir takım sıkıntılar nedeniyle de gelecek sezonun puslu göründüğünü belirterek şöyle konuştu: 
“2016 sezonuyla ilgili şu an var olan duruma bakılırsa bir takım sıkıntılar nedeniyle ön görüde bulunmak çok zor. Çok karmaşık bir durumla karşı karşıya. Her şey çok puslu görülüyor. G20 organizasyonundan yüz akıyla çıkmak bizim rekabet içerisinde olduğumuz ülkelere karşın bize bir artı sağlayacaktır. İnsanlar tekrar seyahat etmeye başladıkları zaman bizi tercih edeceklerini düşünüyorum. Orta ve uzun vadede olumlu geri dönüşleri olacaktır.”
 
Son Güncelleme: 20.11.2015 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81