Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Başkan Aydın ‘Sağlık Çalışanları Ödemelerinde Ayrım Yapılmamalı’

Başkan Aydın  ‘Sağlık Çalışanları Ödemelerinde Ayrım Yapılmamalı’
28.03.2020
A+
A-

Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Ekrem Aydın, sağlık çalışanlarına ödenecek olan ücretin sadece memurlara değil tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ekrem Aydın, sağlık çalışanlarına ödenecek olan performans ücretlerinde ilişkin açıklamalarda bulundu. Performans ücretlerinin tavandan ödenmesine yönelik açıklamayı olumlu bulduklarını ancak sağlık çalışanlarının sadece memurlardan ibaret olmadığını ifade eden Aydın, “Sağlık çalışanları bir bütündür” dedi.

Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün sağlık çalışanlarımız korona virüsü salgını ile her türlü riske rağmen sorumluluk bilinci ile hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadele ile gurur kaynağımız olmuştur. Çalışanların hastalarla ilk muhatap olan hasta karşılamalar tıbbı sekreterler hasta odalarını temizleyen her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri hastaların güvenliğini sağlayan güvenliklerimiz hastaların bakımından sorumlu bakım personellerimiz klinik destek personelimiz teknisyenlerimiz ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden nakil yapan ambulans şoförlerimiz kısaca tüm sağlık çalışanlarımız bu süreçte ayrım yapılmadan unutulmamalı. Ayrıca hastane sınırları dışında çalışan ve unutulan ASP personellerimizde virüse karşı bakmakla yükümlü oldukları(engelli yaşlı çocuk kadın) kişiler için görevleri başında büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Bu ek ödemeden ASP çalışanlarının da faydalanması gerektiğini asla ayrım yapılmamasını söyledi. Ayrım yapılmadan adaletli ve tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme yapılmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.