BAŞKAN AYDEMİR; “YAPILAN YANLIŞTI”

BAŞKAN AYDEMİR; “YAPILAN YANLIŞTI”
Gazetemize açıklamalarda bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Biyokütle Enerji Santrali, Antalya’da ki Fuar Gezisi, Fındık Fiyatları ve Toprak Tahlil Laboratuarı konularında değerlendirmelerde bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI VE FUAR GEZİSİ YORUMU

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, geçtiğimiz günlerde Zübeyde Hanım Meydanı’nda Biyokütle Enerji Santrali’nin yapılmasına karşı gerçekleştirilen basın açıklamasında Antalya’da gerçekleştirilen Tarım Fuarı’na gitmesi nedeniyle santral karşıtı vatandaşların hedefinde olması hususunda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aydemir açıklamasında, “Biz bu Tarım Fuarlarına yıllardır gidiyoruz. Daha önce burada bulunduğum meclis başkanlarımızla, 14 yıldır beraber olduğum ekiple ve son 8 yıldır meclis başkanlığı yaptığım ekiple; Bursa, İzmir, Konya ve daha birçok şehirlerin fuarlarına katılım yapıyoruz. Tabi bu dönem anlayamadığım bir şekilde çok fazla eleştirildim. “ diyerel şöyle devam etti.

Aydemir, “Sanki ilk defa gidiyormuşuz gibi. Biz geçen yıl 2 tane otobüs kiraladık. Çarşamba’da ki çiftçilerimizi Antalya’ya götürdük. Tabi bunun haricinde Antalya’da bulunan ilaç bayilerimiz de çiftçilerimizi götürüyorlar firmalar aracılığıyla. Bu sene biraz daha fazla dedikodusu oldu, santralden dolayısıyla. Cumartesi günü fuardan döndük. Benim dışımda Antalya’da ki fuara Salıpazarı, Terme, Ayvacık başkanları da katıldılar. Daha sonra benden önce dönüş yaptılar. Pazar günü de her hafta sonu olduğu gibi arkadaşın lokantasına gittik. ‘Başkan da bizi oradan seyrediyor.’ gibi şeyler dediler. Bu yanlış bir şeydi. Ama ben yine de normal karşılıyorum. Bunu herkes yanlış bir yerlere çekti.

Konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Pazartesi akşamı bir haber vardı. Termik Santrallerin bacalarına filtre takılması için 2,5 yıl ertelenmesi istenilen. Meclisin onayladığı ve Cumhurbaşkanının izin verdiği. Bunlar bile dedikodu malzemesi oldu. Biz zaten bu santrallerin hepsine karşıyız. Ben sanki santralin yapılma taraftarıymışım gibi algı oluştu. Ben buna tabi çok üzüldüm. Bu konu da herkes her şeyi konuşur ama ben susmayı daha fazla tercih ettim.” değerlendirmesinde bulundu.

ZİRAAT ODALARI’NIN SANTRAL TAVRI!

Başkan Muammer Aydemir, “Ziraat Odaları Genel Merkezi’nden bize ‘bu konuya karşı çıkın veya beraber olun’ diye bir şey gelmedi. Bize sadece ‘siz kendi basın açıklamanızı yapın’ dediler. Biz zaten basın açıklamamızı yapmıştık.” ifadelerini kullandı.

FINDIK FİYATLARI NE DURUMDA?

Aydemir fındık fiyatları sorusuna verdiği cevapta ise, “Bugünkü fiyatlar 17,5 veya 18 TL arasında. Bu sene ki fındık fiyatlarımız çiftçimizin yüzünü güldürdü. İnşallah gelecek yılda güzel olur. Bu konuda Ziraat Odalarının başarısı hiç söylenmiyor. Hükümetimizin fındığa 16,5 gibi fiyat vermesinin en büyük etkenlerden birisi Karadeniz Bölgesi, Ziraat Odası Başkanlarının Genel başkanı Sayın Şemsi Bayraktar öncülüğünde yapılan bölge toplantılarında, il Koordinasyon Kurulu toplantılarında fiyatın erken açıklanması konusunda bölge Milletvekillerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da sonsuz teşekkür ediyorum.

Çiftçimizin fındıkta yüzünü güldürdüler. Benim bölgede istediğim Yeşilırmak Havzası’nda Kumköy’den Paşayazı köyüne kadar kivi dikilme taraftarıyım. Bu sene kivi çiftçimizin de yüzü güldü ve çok güzel para kazandırdı. Zaten bölgemize en uygun kivi Yeşilırmak Havzası’ndadır. Çok güzel gelişme var ve kivi dikimi büyük hızla devam ediyor. Şuanda fındığını söküp kivi diken komşularımız var. Bana göre fındığın alternatifi 1 numara kividir diyorum. Ve gelecek senelerde sürekli fiyatının artacağı bir meyvedir.” şeklinde konuştu.

TAHLİL LABORATUARI’NIN SON DURUMU

 Çarşamba Ziraat Odası bünyesinde bulunan Toprak Tahlil Laboratuarı’nın son durumu hakkında bilgi veren Başkan Aydemir, “Laboratuarımız devam ediyor. Çiftçilerimiz her geçen yıl daha fazla talepleri var. Bizde personelimizle, 2 tane ziraat mühendisiyle, elemanlarımızla ve bölge ilçelerimizle çiftçilerimize hitap ediyoruz. Biz orada zaten zararına tahlil yapıyoruz. Çünkü çiftçilerimiz toprağına sürekli tahlil yaptırsın. Tabi hedefimize tam olarak ulaşamadık. Şuan %50’lerdeyiz ama inşallah %100’e ulaşacağız. Fuara gidiyoruz diye dedikodu oluyor ama ben bunu fazla takmıyorum. Fuara 100 kişi gidersek 50’si fuarda gezse bu bizim için bir başarıdır. Çünkü fuarda gördüklerini geliyor kendi toprağında uyguluyor” dedi.

HABER: Nurhan GÜZEL – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber