Marmara Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında, TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı. Toplantıya katılan bölge oda/borsa başkanlarına, TOBB'un çalışmaları ve Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlar yapıldı.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ toplantının bölge adına oldukça verimli geçtiğini belirterek şunları dile getirdi:

'TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında Marmara Bölgesi Oda ve Borsa başkanlarının katıldığı bölge toplantısında hem bölgemizin hem de ülkemizin ekonomisi üzerine değerlendirmeler ve istişarelerde bulunduk.

Bölgemiz Türkiye'nin ekonomik anlamda can damarı niteliği taşıyor. Bu minvalde Marmara bölgesinde yaşanan ekonomik gelişmeler ve yatırımlar ülke ekonomisini de olumlu etkiliyor. Bizler de bölge oda ve borsa başkanları olarak bu farkındalığı hizmetlerimize yansıtmak ve daha fazla üretim daha fazla yatırım için gayret gösteriyoruz. Bugün baktığımızda ekonomimiz zorlu bir sınavdan geçmektedir. Bu yaşanan süreç kısa süreli olması beklenen geçici bir dönem ve iş dünyası olarak bu süreçte pozitif olmalıyız, çalışmaya ve her şeye rağmen üretmeye devam etmeliyiz.

Toplantımızda ayrıca, ülkemizdeki girişimci sayısını artırmak adına oda ve borsalara büyük görev düştüğü ve bu konuda girişimcilerin desteklenmesi adına faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiği konusuna değinilirken, aynı şekilde ihracat yapan firma sayılarını da artırmaya yönelik çalışmaların önemine vurgu yapıldı. Yeni pazarlara çıkmak ve alternatif ihracat ürünleri konusunda yatırımcıların ve firmaların desteklenmesi gerektiği, iller bazında OSB'ler ve küçük sanayi sitelerinin düzenli kentleşme ve sanayileşme anlamında önem teşkil ettiği kümelenme çalışmalarının önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Sakarya Umutlu, Pozitif İl
TOBB nezdinde Marmara Bölgesinde yer alan Oda ve Borsa meclis üyeleri arasında yapılan anket çalışması ve araştırmalar neticesinde gelecekten beklentisi, yatırımlardan umutlu, pozitif yönde iller arasında ilk sırada Sakarya'nın yer aldığı bilgisinin paylaşılması memnuniyet vericiydi.