HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2018 Çarşamba - 14:37

Başkan Akpınar'dan 'stat' için '7 soru'lu açıklama: Bazı art niyetliler...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Yalı'ya yapılması planlanan yeni stat ile ilgili olarak yaptığı açıklama tartışmalara neden olmuştu. Akpınar, yaptığı açıklama ile eleştirilere açıklık getirdi.

Başkan Akpınar dan  stat  için  7 soru lu açıklama: Bazı art niyetliler...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Yalı'ya yapılması planlanan yeni stat ile ilgili olarak yaptığı açıklama tartışmalara neden olmuştu. Akpınar, yaptığı açıklama ile eleştirilere açıklık getirdi.

Akpınar'ın açıklaması şöyle:

"Bir davette yaptığım açıklamalar üzerine, Stat ve Taraftar üzerinden sürdürülen tartışmaları derin bir üzüntü içinde takip ediyorum. Üzüntümün en büyük nedeni; sözlerimin bütününe bakılmaksızın bazı cümlelerin cımbızlanması, kasıtlı olarak bazı art niyetliler tarafından saptırılması, genelleme yapılması ve bunun sonucunda Büyük Karşıyaka Taraftarı tarafından yanlış anlaşılmamdır.
 
Karşıyaka Spor Kulübü ve cefakâr Karşıyaka Taraftarının değeri hiç kimse tarafından tartışılamaz. Yanıltıcı bir tavırla bu değeri küçültmeye çalışanlar, karşılarında öncelikle, taraftarı, kulübü ve bu kentin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Karşıyaka Belediyesi’ni bulurlar!
 
Karşıyaka Spor Kulübü, taraftar ve Karşıyaka Belediyesi, birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Siyasi menfaat peşinde koşanların, kesip biçtikleri sözleri kendi siyasi çıkarları için kullananların ve Karşıyaka sevdalılarını bu tartışmaya alet etmeye çalışanların bu birlikteliği bozmaya gücü yetmeyecektir.
 
Sarf ettiğim sözler, genellenmiş ve özünden saptırılmıştır. Karşıyakalılık kültürü, ülkeye örnek olmuş ve toplumsal duyarlılığı yüksek, toplumun genel kabul görmüş değerlerini en iyi şekilde yaşayan ve yozlaşan kültüre de karşı çıkan anlayıştır. Bu sözleri, Karşıyaka Kültürü ve Karşıyakalılık duruşuna saygısızlık olarak lanse edenler, büyük bir yanılgı içindedir. İyi niyetten uzak açıklamaları doğru bulmuyorum.
 
Değerli Karşıyakalılar;
Yalı’ya yapılması düşünülen stat ile ilgili düşüncelerim başından beri ortadadır. Asıl sorgulanması gerekenler şunlar değil midir?
 
1-    Karşıyaka Spor Kulübü’nü 4 yılda 60 küsur milyon lira borca sürükleyenler kimlerdir? Geriye dönük incelemeler yapıldığı halde, önceki yönetimlerin hatalarının kamuoyuna açıklanmamasını sorgulamak dururken, kısır tartışmalarla hedef saptırmak yanlış değil midir?
2-    Karşıyaka Belediyesi, stat arazisi ile ilgili davasını çekmesine ve arazideki hissesini bağışlamasına rağmen, stat inşaatı neden devam etmemiştir? Bu konuyu takipsiz bırakanlar ve gerçekten muhatap alınması gerekenler kimlerdir?
3-    Asıl sorgulanması gerekenler, ‘Buraya stat yapmak namus sözüdür’ diyenler ve sözünü tutmayanlar değil midir? Şahsi davaları gerekçe olarak gösterenler, ülke çapında onlarca büyük yatırımı –her türlü davaya rağmen- bitirirken, Karşıyaka stadı neden devam etmemektedir?
4-    Belediye, kulüp ve taraftarı birbirine düşürmekten keyif alan ve çıkar elde eden kesimler kimlerdir?
5-    Benim yanıma geldiğinde ‘Yalı’ya stat olmaz’ dedikten sonra, odadan çıkıp ‘O stat Yalı’ya yapılacak’ diyerek taraftarı ve basını yanıltan ‘yöneticileri’ konuşmak yerine, böylesi tartışmalarla hedef saptırmak ne kadar doğrudur?
6-    Geçmişte yapılan yanlışların kahrını çeken ve üzüntüsünü kalbinde hisseden gerçek Karşıyaka taraftarını böylesi kısır çekişmelerin içine sürüklemek, asıl konuşulması gereken temel sorunların üstünü kapatmak değil midir?
7-    Beni tanıyanlar, konuşma ve hitap tarzımı iyi bilir. ‘Ben’ demek ‘Biz’ demektir, ‘Karşıyaka’ demektir… Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu da tüm Karşıyakalılarındır. Benim vurgulamak isteğim, kulübe, yılda 2 milyon lira maliyeti olan ve bu maliyet belediye tarafından, halkın vergileri ile karşılanırken, bu tesis de olmasaydı Kulübün ne yapacağına dikkat çekmek, farkındalık yaratmaktı! Bu sözleri sarf ederken kullandığım üslupta bir kusur işlediysem özür dilemeyi ve gönül almayı da bir erdem kabul ederim! O sözlerim karşısında yapılması gereken eleştirmek değil, empati kurmak ve sorgulamak olmalıydı!
 
Yukarıda sıraladığım gerçekleri –herkes geri dururken- her ortamda açık yüreklilikle dile getirdiğim için mi bugün ‘günah keçisi’ ilan edilmeye çalışılıyorum? Bu yapılanlar, gerçeklerden uzaklaşmak adına, hedef saptırmak değil midir?
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ay- Yıldızla onurlandırdığı ilk ve tek kulüp olan Karşıyaka Spor Kulübü sadece spor kulübü değil, derin bir birikim ve kültürdür. Amaçsız ve bizi gerçeklerden uzaklaştıran polemiklerle bu kültüre zarar vermeye çalışanlara gerçek Karşıyakalılar ve Büyük Karşıyaka Taraftarı ‘sağduyusu’ ile ‘dur’ diyecektir.
 
Sosyal medya üzerinden, taraftarın hassasiyetini kullanarak şahsımı ve belediye bürokratlarını yıpratmaya çalışan/ iftira atan art niyetli ‘siyaset tüccarlarından’ hukuk önünde hesap soracağımın da bilinmesini isterim.
 
Konulara hassasiyet gösteren, Karşıyaka kültürünü gelecek nesillere aktarmak için emek harcayan ‘gerçek’ Karşıyakalılarla her zaman omuz omuza olmaya devam edeceğim"

- BAŞKAN AKPINAR’DAN STAT ÇIKIŞI: KOLTUĞUM GİDECEKSE GİTSİN!

 
MHP İzmir'den Başkan Akpınar'a çok sert tepki!
 
AK Partili Dağ'dan 50'lilik buluşmada mesajlar: Bizi burada büyütecek olan...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efe 22 Mart 2018 Perşembe 09:43

Bnce stad konusunda haklısın uslüb sıkıntısı yaşıyorsun başkan

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa 22 Mart 2018 Perşembe 09:10

Başkanım, duruşunuzu destekliyoruz. Baştan sonra söylediklerinizin hepsi doğru, haklısınız. Süreci sorgularken sadece bir önceki yönetimi değil, defalarca göreve gelen ve bu borç batağının temellerini atan şimdiki yönetimi kimse sorgulamıyor. Başkanımızı kimseye yedirtmeyiz.

Yorumu oyla      10      5  
il 22 Mart 2018 Perşembe 09:00

Hep halka soracaz diye geldiniz,sorun halk karar versin

Yorumu oyla      10      5  
22 Mart 2018 Perşembe 00:00

üç beş taraftarın yüzünden kentin geleceği mahvolmasın.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 21 Mart 2018 Çarşamba 23:41

ksk ye şimdiki yerde stad yapılmamalı.zira ulaşım sorunlu alan küçük.apt.lar dibinde,otopark yapılmıyor ciddi bir yangın vb sorununda işin içinden çıkılmaz.

Yorumu oyla      12      5  
meraklı 21 Mart 2018 Çarşamba 22:02

Başkan haklısınız, gürültüye pabuç bırakmayın lütfen, kentin geleceği üç-beş takımına sahip çıkmayan taraftara kurban edilemez! Kulüp ortada, taraftar nerede?

Yorumu oyla      14      9  
Bülent ışık 21 Mart 2018 Çarşamba 17:45

Şamatacı azınlığın değil halkın dediği olsun.Tüm Karsiyaka'yi kapsayan stad ile ilgili referandum yapılsın.

Yorumu oyla      15      6  
Sonradan ksk li 21 Mart 2018 Çarşamba 17:04

Bu edebi yorumları senelerdir dinliyoruz ve so nuç ortada.herkez birilerinin üzerine suç atıp Kendi pacasini kurtarma çabası içinde tamam başkan sende sütten çıkmış ak kasiksin bunuda kabul ettik stad yapım aşamasına geldiğinde ben mahkemeye verdim sayalim.sonuc ne olacak sonuç onuda soleseydiniz iyi olacaktı spor salonunun 2 milyonluk maliyetini anlatacaginiza

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'ruhu genç' buluşma: Ünlü kantocu sahnede!
Bu yıl 11. kez düzenlenen İleri Yaş Sempozyumu İzmir'de başladı.  Sağlıklı ...
Ödemişli huzurevi sakinlerinden barınak ziyareti
Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinleri, Yaşlılar ...
Selçuk yaza hazırlanıyor
Selçuk Belediyesi yaklaşan turizm sezonu öncesinde kenti yaza hazırlayacak ...
 
Bornova’da 4 yılda yatırım yağmuru!
Bornova Belediyesi, son 4 yılda yaptığı fiziki ve sosyal yatırımlarla ...
İzmir'de ilkbaharın en güzel adresi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin on binlerce ağaç dikerek oluşturduğu İnciraltı ...
Karşıyaka'da fidanlar toprakla buluştu
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ...
 
Başkan Selvitopu’ndan 2019 için çifte mesaj: Hem Kocaoğlu hem de kendi adaylığı için konuştu!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu 2019 yılındaki seçimler için, “Büyükşehir ...
Konak Belediyesi'nden asansör semineri
Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından Konaklı muhtarlara ...
Sığacık-Samos seferleri başlıyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva