BAŞKAN AKGÜL’DEN DENGE'YE ÖZEL AÇIKLAMALAR

BAŞKAN AKGÜL’DEN DENGE'YE ÖZEL AÇIKLAMALAR
Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi  Emin İnan’a özel açıklamalarda bulundu.

Göreve başladığı 2009 Mart’ından bu zamana kadar Salıpazarı halkına ve ilçeye faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Akgül “Hiçbir zaman ve hiçbir şartta koltuk sevdalısı olmadık. Tek sevdamız vardı oda doğup büyüdüğümüz ve öldüğümüz zaman da gömüleceğiz topraklara karşılıksız hizmet etmektir.” dedi.

e7.jpg

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ
Belediye Başkanı Halil Akgül Salıpazarı’nın son 10 yılda eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma, altyapıdan sosyal tesisleşmeye ve en önemlisi sosyal belediyecilik anlamında çok büyük mesafeler kat ettiğini ifade ederek “Oturduğumuz makamlar, üzerimize yapışan ünvanlar bunların hepsi gelip geçicidir. Önemli olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Bizde insan odaklı hizmet anlayışı ile hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden, gönül kırmadan, gönüller yaparak hizmet vermek için uğraşıyoruz. Başımız dik, alnımız ak. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap bırakmadık, bırakmayacağız da arkamızda” dedi. Salıpazarı’nın son 10 yılda her alanda yapılan yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren ilçe konumuna geldiğini söyleyen Başkan Akgül ilçedeki hizmetler ve yatırımlar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

dsc-3833.JPG

SAĞLIK YATIRIMLARI AKSAMADI
Koronavirüs salgını nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de sıkıntı günler yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Ancak bu sıkıntılı süreçte dahi başta sağlık yatırımlarımız olmak üzere çalışmalarımız hız kesmeden devam etti. Bunlardan biri de Salıpazarı İlçe Devlet Hastanemiz. Pandemi döneminde dahi çalışmalar hiç aksatılmadan devam etti ve hastanemiz açılışa hazır hale geldi. Yavaşbey Mahallemizde 13 bin metre kare alan üzerine 40 yataklı olarak inşa edilen Salıpazarı Devlet Hastanesi Diyaliz ünitesi, Poliklinikler, diş ve ağız sağlığı, Yanık odası, Sosyal donatı alanları ve otoparkı ile Salıpazarı halkına hizmet verecek.

dsc-3946.JPG

BARAJ BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ
Bir diğer büyük yatırım ise Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı… Gördüğünüz gibi yüklenici firma hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Terme Çayı Değirmen Deresi üzerinde yapılacak olan Salıpazarı Barajı’nın yüksekliği 68,67 metre olacaktır. Barajın tamamlanmasıyla Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri ile bu ilçelerin sınırları içinde 143 yerleşim yerinin içme-kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Baraj tamamlanıp faaliyete geçtiğinde inanın Salıpazarı’nın hem çehresi değişecek hem de iklimi.

dsc-3877.JPG

ATIK SU SORUNU BİTİYOR
Dikencik Kaşbaşı mevkiinde yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Atıksu Arıtma Tesisinde sona gelindi.20 milyon liraya mal olacak Salıpazarı Atık Su Arıtma Tesisi 1.Aşama da günlük 4.000 metreküp, 2. Aşama da günlük 6.000 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olacak ve Salıpazarı’nda atık su sorunu ortadan kalkacak.

dsc-3769.JPG

TURİZM CANLANACAK
Salgın dönemini fırsat bilen ve yatırımlarını hızlandıran özel teşebbüs turizm tesislerini bitirmek üzere. Şuan da 4 firma salgındaki durgunluğu fırsata çevirerek ilçemizdeki yatırımlarını tamamlamak üzere. Özellikle Butik otel ve Osmanlı Hamamı ve diğer turistlik tesisler faaliyete geçtiğinde ilçemize ayrı bir değer katacaktır. Buradan sizin vesilenizle bu yatırımcı kardeşlerimi tebrik ediyor, Salıpazarı’na gelecek her türlü yatırımın önünü açmaya da hazırız.

dsc-4004.JPG

DERDİMİZ DOĞAL GAZ
Salıpazarı-Çarşamba Karayolu üzerinde yapılan cezaevi inşaatı bizim için önemli diyen Başkan Akgül “Ben takıntılı biri değilim. Hizmetin nereye yapıldığına ve kimin yaptığına bakmam. Benim için önemli olan bölgemize yapılan hizmettir. Cezaevi önemli diyorum çünkü onun sayesinde belki de İlçemiz doğal gaza kavuşacak. Cezaevinden Salıpazarı 7 km, Doğal gazı oradan Salıpazarı İlçemize getirmek için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. Benim derdim doğal gaz. İnşallah onu da Salıpazarı’na getirmeyi başaracağız.

dsc-4000.JPG

GÜNÜ KURTARMAK İÇİN ÇALIŞMADIK
Hiçbir zaman günü kurtarmak için çalışmadıklarını söyleyen Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül “İlçemizin sorunlarını öncelik sırasına göre belirledik. Eğitim,spor,sağlık,altyapı ve üst yapı, set duvarlar, köprüler,ana yollar ve mahalle yolları İçme suyu gibi hizmetlerimizi hep geleceği düşünerek planladık. Yıllar sonra geriye dönüp baktığımda gurur duyacağım, gelecek nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize faydalı eserler bırakmışsak ne mutlu bize.”dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.