Kaçak ve kaçakçılıkla mücadele de yüzde 24 seviyesinde olan Sakarya, yapılan kararlı çalışmalar ile bu seviyeyi yüzde 12’ye düşürdü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kaçakçılıkla mücadele örnek gösterdiği ilimizi pilot bölge ilan etmeye hazırlanıyor.

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca ilimizin kaçakçılıkla mücadelede örnek gösterilmesi nedeniyle pilot bölge seçileceğini açıkladı.  Kaçakçılık ve kaçak ürünlerle mücadele konusunda ilimizde dört bir koldan sürdürülen çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Başkan Akdardağan, “İlimizde yıllardır yapılan koordineli çalışmalar sayesinde kaçakçılığa karşı büyük darbeler vuruldu. Özellikle emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın yanı sıra, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, esnafımız, vatandaşlarımız, değerli bayi esnaflarımız ve mahallelerimizin simgesi bakkallarımız kaçağa karşı yapılan seferberlikte topyekûn mücadele veriyor. Yönetim olarak kaçak ürün, gıda, tütün, sigara ve alkol konusunda yapılan çalışmalara katıldık, mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Şimdi yıllarca verdiğimiz mücadelenin meyvelerini yeme zamanıdır.” Dedi.

Başkan Akdardağan, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ve Kaçakçılık Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede ilimizde kaçak ve kaçakçılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmaları ve geldiğimiz son noktayı değerlendirdik. İlimizde son dönemde yüzde 24 olan kaçakçılık oranını yapılan çalışmalar ile yüzde 12’lere düşürdük. Bu küçümsenmeyecek çok önemli bir rakamdır. Kaçağın ülkemize, esnafımıza ve ekonomimize verdiği zararlar ortadayken, böylesine güzel bir gelişme yaşanması bizi mutlu etti. Bu gelişme hem heyecanımızı, hem de motivasyonumuzu arttırdı. İl genelinde kaçakçılık rakamlarındaki düşüşü hızla devam ettirme ve bitirme arzusundayız.” Dedi.   

Sakarya’nın kaçakçılıkla mücadele de pilot bölge ilan edileceğini söyleyen Başkan Akdardağan, “Bakanlığımız; İlimizi, Türkiye’de örnek olarak gösteriyor. Ülkemiz genelinde kaçakçılıkla mücadele de ilimiz pilot bölge olacak. Bütün kampanyaların başlangıç noktası olacağız. Bu başarı milletimizle, esnafımızla, güvenlik güçlerimizce alınmış bir başarıdır ve hepimizindir. Kaçağa geçit vermeyen değerli Sakaryalılara, mülki idare amirlerimize, emniyet güçlerimize, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve yönetimine, oda yönetimimize, yerel yönetimlerimize ve cefakâr esnafımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.” Şeklinde konuştu.