Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Bayramoğlu Sosyal Tesisileri’nde gazetecilere yönelik düzenlenen eğitim semineri, “Kurum Mevzuatı, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nin Genel Uygulama Esas ve Usulleri” başlıklı oturumla devam etti.

‘Elektronik ortam, zaman ve kağıt israfını önlüyor’

İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, yerel gazetelerden gelen katılımcılara ‘Kurum Mevzuatı ve Resmi İlanlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Genel Uygulama Esas ve Usulleri’ sunumunu yaptı.

65 gazeteden temsilcinin hazır bulunduğu sunumda Çam, 41 şubede Basın İlan Kurumu olarak temsil edildiklerini son TÜİK verilerine göre yayın hayatını sürdüen gazete ve dergilerle ilgili istatistikleri paylaştı.

Görev alanındaki gazetelerin aylık beyannameleri ile ekleri, bayi beyanları ve basılı nüshaların PDF’lerinin kuruma ulaştırılmasına dair işlemlerin uzun süredir elektronik ortamda gerçekleştirildiğini belirten Çam, resmi ilan ve reklamların elektronik ortamda alınarak gazetelere yine aynı yolla dağıtılmasının iletişimde kolaylık sağladığı gibi, zaman ve kağıt israfını büyük oranda önlediğini kaydetti.

Çam, konuşmasının sonunda yazılı basının geleceğe hazırlanması için yapılan çalışmalardan bahsederek, gazetelerin internet sitelerinde yer alan dijital pano uygulaması ve resmi ilan portalı www.ilan.gov.tr hakkında bilgi verdi.

Delibaş, Yeni Yönetmelik ve değişen uygulamalar hakkında bilgiler verdi

Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş da gazetecilere BİK’in Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Denetleme ve İçerik Kontrolü Hakkında Uygulama Esas ve Usulleri konulu sunumu yaptı.

Gazetelerin bekleme süreleri, içerik uygunluğu, kategoriler, gösterge sayıları, yüzölçümü, kadrolar, fiili satışlar, içerikler gibi başlıklarda Yönetmeliğin getirdiği değişiklikler ve Yönetmelik’in resmileşmesinden sonra gelen güncellemeler örneklendirilerek, eski uygulama ve yeni uygulama karşılaştırmaları ile anlatıldı.

Günün son oturumunda ise servis personelleri gazetecilerden gelen sorulara uygulamalı olarak cevap verdi

Editör: Haber Merkezi