Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinliğe, aynı adla bir kitap çıkaran Başbakanlık Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül konuşmacı olarak katıldı.

Konferansı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ve Cihannüma Derneği Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci izledi.

Konferansın başında bir selâmlama konuşması yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu tür faaliyetlerin önümüzdeki günlerde de sürdürüleceğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?” adlı kitabında gençlerin başarılı olmaları için birtakım görüş ve yöntemler ortaya koyduğunu belirtti.

Günümüzde insanlığın en önemli üç sorununun; adaletsizlik, paylaşımsızlık ve farklı kültürlerle bir arada yaşayamama olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bülbül, “Bu üç problem konusunda en tecrübeli millet, Türk Milleti’dir.” dedi.

Gençlerin başarılı olmaları için kitabında 7 madde sıraladığını ve bunları “GÖÇDUD Rekabetçi ol” şeklinde formüle ettiğini aktaran Bülbül, üniversitelilere; “Güvenilir, öğrenmeye açık, çalışkan, donanımlı, uyumlu, dirayetli ve rekabetçi olmanız hâlinde iş bulamama gibi bir sorununuz kalmaz. Bu saydığım 7 niteliği taşımanız hâlinde eğer hâlâ iş bulamamışsanız, bana gelebilirsiniz; ben size iş veririm.” şeklinde seslendi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim