1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan'dan Ankara'ya büyük müjde
Başbakan'dan Ankara'ya büyük müjde

Başbakan'dan Ankara'ya büyük müjde

Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkan Gökçek'in ardından binlerce Ankaralının sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde hava, kara ve demiryolu ulaşımında gelinen noktaya dikkat çekerek, “Ankara Havalimanı'nı sıradan Havalimanı görüntüsünde çıkarıp Türkiye'de ve Dünya'da en önemli havalimanı haline getirdik. Anadolu jet ile bütün illeri Ankara'ya bağladık” dedi.

Havalimanı ile Ankara arasındaki yolun çağdaş standartlara getirildiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Kuzey Ankara'daki kentsel dönüşüm projesi ile Havalimanına eskiden inenler gecekondu mahallesinin arasından geçerek Ankara'ya geliyorlardı. Kentsel dönüşüm ile o mahallelerde yaşayanların hepsi en çağdaş standartlarda konutlara kavuştu” diye konuştu.



“ANKARA ASYA VE AVRUPA'NIN ULAŞIM KORİDORU OLDU”

Ankara'nın bir ulaşım merkezi haline geldiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Ankara'nın herhangi bir yerle demiryolu ulaşımı, saatler alıyordu. Konya-Ankara arası 5-6 saatte alınıyordu. Hiç kullanılmayan hatlardı. Şimdi Ankara Yüksek tren hatlarının merkezi oldu. İstanbul'dan yüksek hızlı tren Ankara'ya geliyor, oradan Konya'ya geçiyor. Ankara'dan Sivas'a Erzincan'na, Erzurum'a Kars'a oradan Pekin'e kadar gidiyor. Artık Ankara sadece Anadolu'nun kalbi değil, Türkiye'nin onurlu Başkenti değil, Avrupa ile Asya arasındaki ulaşım koridorlarının da Başşehri oldu.”



-“ANKARA- İSTANBUL ARASI 1,5 SAATE DÜŞECEK”

Ulaşımda devrimi sürdürecekleri müjdesini veren Başbakan Davutoğlu, “Ankara ile İstanbul arasında yapılacak olan Süper hızlı yüksek tren ile iki şehir arasındaki ulaşım 1,5 saate inecek. Ayrıca Ankara'dan İzmir'e otoyol projesi de en hızlı şekilde devam ediyor” dedi.

Ulaşımın Başkenti haline gelen Ankara'nın şehir içi ulaşımının Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e emanet olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Sayın Başkan bu emanetin hakkını o kadar iyi veriyor ki, şu anda yeni devrimlere imza atıyor. Ben kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında Şentepeliler, Yenimahalleliler ve Ankaralılar adına Başkan Gökçek'e teşekkür ettiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, 2002 tarihine kadar 23 kilometre olan metro hattının bugün 54 kilometreye çıktığını devam eden hatlarla birlikte toplamda 64 kilometreye ulaşacağını kaydetti.



“ÇANKAYA'DA NE VARSA ŞENTEPE'DE DE O OLACAK”

Metro yapımının yanı sıra, metroya ulaşım hatlarının çok önemli olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, “Ankara'nın sadece merkezini değil. Ankara'nın kenarı gibi görülen Şentepe'yi de metro ile buluşturan AK Parti iktidarıdır. Ankara'nın her köşesi aynı imkana sahip olacak. Şentepeliler, Yenimahalleliler ; Çankaya'da ne varsa Şentepe'de o olacak. Size bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Bütün Ankara'da aynı şevk ile çalıştıklarını kaydeden Başbakan Davutoğlu, Havaalanı'ndan Kızılay'a metroyu mutlaka inşa edeceklerini kaydetti.

“Toplu taşımada bir ilk Ankara'da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. Başkan Gökçek, “Bu bölgede gecekondular vardı. Şimdi evler yükseldi. ‘Şentepemize ne yapalım' diye çok düşündük. Türkiye'de ilk olan ulaşımda teleferiği seçtik” dedi.

Teleferik sisteminin 1. Etabının daha önce açıldığını hatırlatan Başkan Gökçek, birinci etap ile günde 12 bin kişinin taşındığını bugün açılışı yapılan hat ile birlikte günde 20-25 bin kişinin taşınacağını söyledi.

Teleferik hattının Şentepelilere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Gökçek, hat ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı'nın toplam uzunluğu 3 bin 257 metredir. Yeni açılan bölüm ise 1800 metre uzunluğundadır. 17 dakika içinde teleferik ile Yenimahalle metro durağına iniliyor . Dileyen vatandaşlar metro ile de istedikleri yere gidebiliyorlar.”



“EN UCUZ ULAŞIM ŞEKLİ TELEFERİKTİR”

Teleferik'in diğer ulaşım sistemleriyle mukayese edildiğinde yüzde 80 daha ucuz maliyetli olduğunu bildiren Başkan Gökçek, “Teleferik hattının ömrü minimum 30 yıldır. Yapılacak takviyelerle Allah nasip ederse bu 50 yıl Ankaralılara özellikle Şentepelilere hizmet verecek” diye konuştu.

Konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen Başkan Gökçek, 21 yıl içinde 5 kez seçim geçirdiğini ve her seferinde zaferle çıktıklarını kaydetti. Başkan Gökçek konuşmasını şöyle tamamladı.

'Size bu açılışımızın yanı sıra bir müjde vermek istiyorum. Şimdi muhalefet partileri çok üzülecek. Melih Gökçek sırf propaganda için söylüyor diyecekler. Ama hem vallahi hem de billahi doğru. Bugün özellikle Türkiye'nin geriye gitmesini isteyenler var. İstanbul'da yapılan dev projeleri istemeyenler var. Havaalanı bitince 60 katrilyon getirecek. Hani nükleer santral var, sene de 14 kat trilyon getirecek. İstanbul'a 2. boğaz yapılacak, 14 kat trilyon getirecek.. Ve boğazdaki 2,5 milyar dolarlık yani yaklaşık 7 katrilyonluk yeni köprüyü istemeyen ülkeler var ya… Onlar adına yapılan bir anket var. Bu ankette AK Parti tek başına iktidar görünüyor Hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmasında teleferiğin karayolu ulaşımını hiç etkilemediğini ifade ederek sürdüren Başbakan Davutoğlu, “Teleferik ile havadan Ankara'nın tüm güzelliklerini göreceksiniz. Hiçbir çevre kirliliği olmayacak. Müjde mahiyetinde söylüyorum. Bu teleferik hattı ücretsiz olacak. İşte hizmet anlayışı budur. Ankara'da hayalin ötesine geçerek, metroyu teleferik ile teleferiği Şentepelilerle buluşturduk” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, teleferik hattı ile bilgiler vererek sürdürdüğü konuşmasının ardından açılış kurdelesini hep birlikte kestiler.

-BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ANKAPARK'TA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Teleferik açılışın yaptıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ANKAPARK'a geçerek, 100 bin metrekarelik havuz içinde yer alan 209 metre uzunluğunda, 120 metreye su fırlatan ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan fıskiyenin müzik ve lazer eşliğindeki gösterisini Başkan Melih Gökçek ile birlikte izledi.
Metro Durağı ile Şentepe arasında senkronize olarak yolcu taşımacılığı yapılan 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13, 5 dakikada sağlanacak. Bölgede trafiğin rahatlamasına yardımcı olan teleferik hattı apartmanların yaklaşık 7 metre üzerinde yer alıyor. 4 durak boyunca 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi, saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşırken, her kabin 5 saniyede bir istasyona gelerek yolcu alacak.

TELEFERİK HATTI'NIN İLK ETABI 1 YILDIR HİZMET VERİYOR

2 etap olarak, aşama aşama yapım çalışmaları tamamlanarak birbirleriyle bağlantıları sağlanan teleferik sisteminin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde yapılması ve işletim ruhsatının alınmasının ardından hizmete hazır hale getirildi.


 

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.