BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.478,61
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan Hakkari'ye çifte müjde

Hakkari'de vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılına girilmeden Hakkari'ye doğal gaz geleceği müjdesini verdi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, Hakkari'ye 2018'de doğal gaz getirileceği müjdesini verdi. Yıldırım ayrıca Van-Hakkari yolunun bitirileceğini ve Yüksekova yoluna 9 kilometrelik tünel yapılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'de halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, "Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiyedir. Irkçılık yapan bizden değildir. Bizim dinimizin emri budur. Irkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok, bölgesel ayrımcılık yok." dedi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

''Hakkari'ye iki müjdem var. İlki, havalar soğuk. Nasıl ısınacak bu havalar. Evet,  Hakkari'ye doğal gaz gelecek. İnşallah 2019 girmeden doğal gazı vereceğiz.

İkincisi,  Van'dan  Hakkari'ye gelen bir yol var.  Van - Başkale- Güzeldere üzerinden yol geliyor, bir kolu  Yüksekova'ya diğeri Hakkari'ye ayrılıyor. O yolu da hızlandırıp  Hakkari -  Yüksekova arasındaki yolu da bitireceğiz.''

"BOLU DAĞI TÜNELİ'NİN 3 KATI UZUNLUĞUNDA TÜNEL YAPACAĞIZ"

Ayrıca,  Hakkari -  Yüksekova arasında  Bolu Dağı Tüneli'nin 3 katı uzunluğunda 9 kilometrelik tünel yapılacak.

"Merak etmeyin, biz alçakların önünde eğilmeyiz, sadece rükuda eğiliriz. Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz."

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiyedir. Irkçılık yapan bizden değildir. Bizim dinimizin emri budur. Irkçılık yok, etnik milliyetçilik yok, dini milliyetçilik yok, bölgesel ayrımcılık yok. Hakkari'yle, Kırklareli'yle, Sinop'la, Hatay'la, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla hep biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz."