131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

BAŞBAKAN YILDIRIM: “İKİNCİ ÇEVRE YOLU İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

20 Haziran 2018, Çarşamba 06:46

     


İzmir'de bir hafta süreyle seçim çalışması yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, İzmir'e ikinci bir çevre yolu yapılmasının planlandığını belirterek, bu yolun Çandarlı’ya giden otoyolla birleştirilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Milletvekili adayı olduğu İzmir'de bir hafta süreyle seçim çalışması yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, toplantıda İzmir'e yapılması planlanan ikinci çevre yolunun etüd çalışmasını kağıt üzerinde inceledi.

Trafik sıkışıklığının her geçen gün arttığı kente ikinci çevre yolunu yapmak için çalışma başlattıklarını söyleyen Yıldırım, “Bir etüd çalışması var. Plan demek için erken. Sadece fikri bir çalışma var. Nasıl bir güzergah olabilir, nerelerden geçebilir diye. Karayolları bu yönde bir çalışma planlıyor. Bu çalışmanın iki önemli özelliği var. Körfez Geçişi ile entegre olması ve Çandarlı’ya giden otoyolla birleştirilmesi. Kuzeyden Çiğli, Menemen, Aliağa, Bergama, Çandarlı Limanı'na gidiyor. Bu uzun vadede olacak bir iş. Bugünden yarına olacak bir şey değil. Trafik analizleri, arazi yapıları etütler yapılıyor. Körfez’in güneyinden de Körfez geçişiyle ilişkisi olacak." dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler