HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2018 Çarşamba - 22:09

Başbakan Yıldırım Buca’da konuştu: Daha çok şey yapacağız ama ilk iş 24 Haziran!

Buca mitinginde vatandaşlara seslenen ve gerçekleşen yatırımlardan örnekler veren Başbakan Yıldırım, “Bütün bunları sizler için yapıyoruz. Buca’ya daha çok şey yapacağız ama şimdilik ilk işimiz 24 Haziran Pazar… Buca, ‘vakit Recep Tayyip Erdoğan vakti diyor muyuz?” dedi.

Başbakan Yıldırım Buca’da konuştu: Daha çok şey yapacağız ama ilk iş 24 Haziran!

EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala İzmir’de gerçekleştirdiği mini mitinglerini sürdürüyor.

Başbakan Yıldırım Bayraklı ve Karabağlar’ın ardından bu kez Buca’da vatandaşlara seslendi. Yıldırım yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

BUCA BUGÜN YİNE DESTAN YAZIYORSUN
Yıldırım, “Türkiye’yi bir yandan cumhurbaşkanımız bir yandan biz karış karış geziyoruz. Her yerde sevgi, coşku, sabırsızlıkla 24 Haziran’ı bekleyen milyonlar. Buca milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oyla seçecek miyiz?  Buca İzmir’in demokrasi gücünü göstertecek misin? İstiklal, istikbal için, bolluk bereket için durmak yok. Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Yaparsa AK Parti yapar. Vakit İzmir vakti diyor muyuz? Buca yine bugün destan yazıyorsun” dedi.

ARTIK TÜRKİYE’NİN ŞAHLANMA VAKTİ GELDİ
“Türkiye AK Parti’yle 16 yıllık kutlu yürüyüşüne devam ediyor” diyen Yıldırım, “Recep Tayyip Erdoğan’la çok ciddi mesafeler aldık. Türkiye’yi 16 yılda 3 buçuk kat büyüttük. İşsizlik rakamları açıklandı. Geçen yıla göre 1.6 düştü. Ekonomik büyüme son 4 ayda yüzde7.4 olarak gerçekleşti. Küresel krize rağmen Türk mirasının değerini korumaya devam ediyoruz. Sizler iyi bilin ki Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine getirmek için çalışıyoruz. Ülkemizi dünyanın 10 büyük ülkesi arasına mutlaka sokacağız. Son 10 yılda dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. Bu projelerin 6 tanesini Türkiye yaptı. Türkiye’ye de bu yakışır. İzmir-İstanbul otoyolu yapılıyor. Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. Şimdi Yalova’dan körfezi dolaşmayacaksınız. Bu Muharrem İnce var ya o köprüyü beğenmiyor. Ama yapılınca da en önce kendisi geçiyor. Biliyor musunuz? Çünkü eğer o köprü olmasaydı Muharrem İnce İstanbul’a 3 saatte gidecekti, mitinglerini yapamayacaktı. AK Parti laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyar. Laf üstüne laf koyanları siz iyi biliyorsunuz.  Yapacak çok işimiz var. Artık Türkiye’nin şahlanma vakti geldi” açıklamasında bulundu.

İZMİR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
Yıldırım, “AK Parti Türkiye’ye yapılan 20 bin kilometre bölünmüş yolun mimarıdır. 284 bin yeni dersliği 585 bin öğretmeni iş başı yaptırdı. 131 yeni üniversiteyi Türkiye’ye AK Parti kazandırdı. Şimdi artık üniversiteye erişimde Türkiye dünyanın ikinci ülkesi haline geldi. İzmir ile İstanbul arasındaki modern otoyolu AK Parti yapıyor. Seneye bitecek. Artık ara 2 saat 50 dakika. Şehir hastanelerini yapan AK Parti’dir. Bin 245 hastaneyi milletin hizmetine sokan, 29 havalimanını yapan parti, hızlı treni hayalden gerçeğe dönüştüren parti, dünyanın en büyük havalimanını yapan parti, Türkiye’nin her iline doğal gaz getiren parti AK Parti’dir. Bu yatırımları İzmirli kardeşlerim çok iyi biliyor. 16 yılda güzel İzmir’imize 66 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. İzmir dünyanın incisi, kurtuluşun şehri, İzmir kalkınırsa Türkiye kalkınır. İzmir geri kalırsa Türkiye geri kalır. 16 yılda İzmir’e tam 31 tane hastane yaptık. 30 tane acil istasyonumuz vardı, bunların sayısını 96’ya çıkardık koca İzmir’de 30 tane ambulans vardı, bu sayıyı 143’e çıkardık. İzmir’de 400 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz AK Parti iktidarında bunun üzerine 435 kilometre daha yol yaptık. 80 yılda yapılandan daha fazlasını 15 yılda yaptık. İzmir her şeyin en iyisine layık… Yolları böldük, gönülleri, hayatları birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz. İzmir’e en modern havalimanını yaptık. Yetmedi. Alaçatı’da bir tane daha yapıyoruz. İzmir’in şehir hastanesini yapıyoruz. Bayraklı’da 2 bin 60 yataklı büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. Tepecik’te de şehir hastanesi yapacağız. Bucaspor bu hallere düşecek miydi? Bucaspor’u bu hallere düşürenlerden hesap soralım mı? İzmir-Ankara hızlı treni adım adım geliyor. Ankara’dan İzmir’e 3 buçuk saatte gideceksiniz. Bu projelerin hepsi İzmir’e yakışır değil mi? Bunları kim yapıyor? Onlar konuşur AK Parti yapar. İZBAN’ın o perişan halini biliyordunuz değil mi? Yaptık mı? Torbalı, Selçuk’a uzattık mı? Şimdi de Aliağa ve Bergama’ya uzatıyor muyuz? Sabuncubeli tünelleri için yapılmaz dediler. Yaptık, hizmete aldık mı? Konak tünelini ne kadar engellediler onlara rağmen yaptık mı? Şimdi Buca’dan sahile 6 dakikada iniyorsunuz değil mi?” ifadelerini kullandı.  

BUCA İÇİN YATIRIM RAPORU
Buca’ya yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında konuşan Yıldırım, “16 yılda 18 bin toplu konut yaptık, ancak Buca’nın toplu konut ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yeni dönemde Buca’ya TOKİ ile yeni konutlar yapacağız. Şu anda 90 şantiyede 2 katrilyon 540 trilyonla yatırımımız devam ediyor. İzmir bereketli bir şehrimiz. Bu bereketli topraklardaki çiftçimize desteği biz veriyoruz. İzmir’in 2002’de aldığı destek miktarı 45 milyon liraydı. Şimdi 395 milyon yılık. 8 kat artış var. İşte AK Parti farkı bu.  İzmir’in ihtiyacı olan stadyumları yapıyoruz. Alsancak, Göztepe yapılıyor. Karşıyaka’ya başladık, onu da durdurdular. Onu da inşallah yapacağız. Buca’ya son 16 yılda 480 derslik yaptık. 128 dersliği de yapıyoruz. Amacımız 2020 yılında tekli öğretime İzmir’in her tarafında geçmek. 106 yeni dersliğin temelini de atacağız. Yeni eğitim öğretim yılında 288 derslikten oluşan tesisler yapacağız. Buca’da geçmiş dönemde Sağlık ocağı sayısı 15 taneydi. Bugün 41 tane. Neredeyse 3 kat artış. Buca’da 26 aile sağlık merkezi açtık. Buca’da 2002 yılında sağlık ocaklarında çalışan 652 doktor varken bugün 147 doktor çalışıyor. Buca’da 10 dönümlük araziye 70 ünitelik ağız diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Buca için hayati öneme sahip Tınaztepe Şehir Hastanesi’ni yapacağız. Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin acili çok yetersizdi, yeni bir bina yapıyoruz. Buca’ya yakışır bir ilçe emniyet müdürlüğü binasını yaptık mı? Hükümet konağına da ihtiyacı var. Programa aldık. Bucalı gençlerimizi de unutmuyoruz. Buca’ya gençlik merkezi yaptık. Buca trafiğini rahatlatacak iki yol çalışmamız devam ediyor.  Yıldız Mahallesi’nin olduğu yerden otobana giriş çıkış yapıyoruz. Diğeri Otokent’in olduğu yerden otobana çıkış var giriş yoktu, onu da yapıyoruz. Çalışmalarına başladık. Bu yılın sonunda bu projeleri de bitirmiş olacağız. Böylece Buca’nın içerideki trafiği rahatlamış olacak. Bütün bunları sizler için yapıyoruz. Buca’ya daha çok şey yapacağız ama şimdilik ilk işimiz 24 Haziran Pazar… Buca hazır mısın? 24 Haziran’da yeni bir zafere var mısınız? 24 Haziran’da güçlü meclis, hükümet, İzmir için evet mi? Yatırım için durmak yok. Kalkınma için durmak yok. Vakit İzmir vakti diyor muyuz? Vakit Recep Tayyip Erdoğan vakti diyor muyuz? En güçlü şekilde AK Parti’yi meclise gönderecek miyiz?” dedi.

BU 3 GÜN ÇOK ÖNEMLİ, EŞİMİZ, DOSTUMUZLA SANDIĞA GİDECEĞİZ!
Seçim özelinde konuşan Yıldırım, “3 günümüz var.  Meydanlarda muhalefet adayları konuşuyor. Ne anlatıyorlar? Hikaye. Projeleri var mı? Ülke adına ümit vadeden hayırlı bir söz çıkıyor mu ağızlarından? Tecrübeleri var mı? Bugüne kadar Türkiye’ye hiçbir hizmetleri dokunmuş mu? Bunların Buca’da, İzmir’de Türkiye’de eserleri var mı? Ama yıkmaya gelince bunların üzerine yok. Ne diyorlar? Külliyeyi yıkacağız, yerli arabayı yapmayacağız, Kanal İstanbul’u yapmayacağız. AK Parti ne yapmışsa bunları durduracağız. Durdurabilirler mi? Buca buna izin verir mi? Biz bu milletin yoluna baş koymuşuz, bunlar da milletin yoluna taş koyuyor. 24 Haziran’da bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi verecek miyiz? Muhalefet orayı burayı yıkadursun cumhur ittifakı bu milletin kendisidir. Cumhur ittifakı 15 Temmuz’da yola çıkanların, bayrağı indirmeyenlerin ta kendisidir. Kalkınmanın, gelişmenin teminatıdır. Bölücü terör örgütlerinin korkulu rüyasıdır cumhur ittifakı. Muhalefet adaylarının hiç terörle mücadeleden bahsettiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü el altından iş birliği yapıyorlar. Ant olsun ki Türkiye’de tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi sizlerle birlikte sürdüreceğiz Türkiye’nin kalkınmasına engel olan bu alçak proje örgütleri Türkiye’nin gündeminde çıkaracağız. Bunu İzmir, Buca, Türkiye ile yapacağız. Bu yıkım ittifakı Türkiye’yi eski günlere götürecekmiş. Eski günlerde darbe, dayatma, vesayet, ekonomik kriz, yoksulluk, kan var gözyaşı var. Buca buna izin verir mi? Bu 3 gün çok önemli. Mutlaka sandığa gideceğiz. Eşimiz, dostumuz, nazımız geçen kim varsa herkesi sandığa götüreceğiz. Çünkü Türkiye’nin etrafında bir oyun planlanıyor. Oyun şu; Türkiye’yi bölgede güçsüzleştirmek, Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Dışarıda içeride söz birliği yapmışlar” açıklamasında bulundu.

 
İYİ Parti’nin ‘2 numarası’ Çıray: Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi destek görüyoruz
 
Mehmet Karabel yazdı... Malum’un ilanı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Duugu 21 Haziran 2018 Perşembe 14:37

Kesinlikle buca cezaevinin taşınıp oraya büyük bir sanat merkezi tiyatro sinema salonları yapılmalı avm lazım değil artik.

Yorumu oyla      9      5  
Mehmet 21 Haziran 2018 Perşembe 13:21

Buca seyfi demirsoya acil servis yapılıyor çok daha modern başbakan buca mitinginde söyledi..yapımı devam ediyormuş..ayrıca tınaz tepeye şehir hastanesi proje aşamasındaymış...Hayırlı olsun dedi...

Yorumu oyla      9      6  
ahmet 21 Haziran 2018 Perşembe 08:33

Sevgili öğrencileri bir kerede yaz,Karşıyaka tezahüratını şaşırmadan yap oylar senin.SİN ,SİN SİN KAF KAF KAF SİN KAF SİN KAF SİN KAF destek olun bize.

Yorumu oyla      13      5  
Veli 20 Haziran 2018 Çarşamba 23:41

Bucaya kesinlikle amatem,seyfiye yeni bir acil lazım.

Yorumu oyla      14      5  
Bucalı 20 Haziran 2018 Çarşamba 23:28

Bayraklıda ksk ye sinkaf çektitden danışmanlarınız bucaspor için slogan attırsaydı ne yapıcaktınız acaba

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 20 Haziran 2018 Çarşamba 23:23

5 yıl önce Buca' ya metro yapacaktı. Laf çok icraat az :)

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 20 Haziran 2018 Çarşamba 23:18

buca cezaevini taşıdınmı?bucanın atıl tren yoluna tranway yaptınmı? yapmıcaksan belediyeye devretseydın..buca metro izni hala ankarada imza bekliyor hızlandırdınmı? kendı imhası için oy isteyen adamı ilk defa görüyorum bu nasıl zihniyet..size izmirde oy yok biz senı geçen seçimde eledik zaten

Yorumu oyla      13      5  
Yalı Çapkını 20 Haziran 2018 Çarşamba 23:08

Vay be. Artık pazaryerlerinde mi miting yapar oldular. En son Haluk Levent orada konser vermişti ve ağzına kadar doluydu. Koskoca başbakan Haluk Levent kadar mı kalabalık topluyor?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’nin ‘2 numarası’ Çıray: Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi destek görüyoruz
İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, kendilerine yönelik ambargo uygulandığını ...
Flaş iddia: Urfa’dan İzmir’e oy pusulası mı geldi?
CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Aydemir, Şanlıurfa’ya ait yaklaşık ...
AK Partili Şengül'den Kocaoğlu'na: Sen de çık bağımsız aday ol!
İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ...
 
Muharrem İnce'den o adaya tepki: Sen kimsin
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çorlu Mitingi'nde, AK Parti ...
TSK'dan hava harekatı: 10 terörist öldürüldü
TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Sinat-Haftanin bölgelerine ...
CHP İzmir’in patronu Yücel: İzmir tarihindeki en büyük miting olacak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı adayı ...
 
MHP'li Şahin'den gençlere müjde: Üniversite sınavı kalkacak!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin ...
Seçim yasakları neler? İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde en çok ...
Deniz Baykal tedavisinin ardından ilk kez konuştu
CHP'nin en genç milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül ile bir araya gelen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva