16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Amacımız teşkilatı daha da ileri götürmek olmalıdır

Başbakan Yıldırım, 'Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde konuştu. Yıldırım, 'Amaç bundan sonra teşkilatın daha da ileri gitmesini sağlamaktır ve sonuç odaklı işbirliği gerçekleştirmektir. Karadeniz İşbirliği Teşkilatı önemli bir teşkilattır. Birliğin üyeleri dünya ticaretinde önemli bir paya sahiptir. 25 yılda her türlü olumsuzluğa rağmen önemli başarılı işlere imza atmıştır.' dedi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Amacımız teşkilatı daha da ileri götürmek olmalıdır
Başbakan Yıldırım, 'Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde konuştu.
 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
İnsanların, malların, hizmetlerin ve sermayenin bölge ülkeler arasında serbestçe dolaşımına imkan sağlamazsak bütün bunlar çok fazla anlam ifade etmez. Son iki yılda bölge ülkeleri arasındaki ticaretin geriye gitmiş olması bu noktada yapmamız gereken önemli işler olduğunu bize ifade etmektedir. 10 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz Marmaray, Osmangazi Körüsü, Fatih Sultan Mehmet köprüsü gibi büyük ölçekli projelerle batıyı, doğuya, kuzeyi, güneye birbirine daha çok yaklaştırmış bulunuyoruz. İstanbul'daki üçüncü havalimanının da hizmete girmesiyle bölge dünyanın sayılı transfer merkezleri haline gelmektedir.
 
AMACIMIZ TEŞKİLATI DAHA DA İLERİ GÖTÜRMEK OLMALIDIR
 
Amaç bundan sonra teşkilatın daha da ileri gitmesini sağlamaktı ve sonuç odaklı işbirliği gerçekleştirmektir. Karadeniz İşbirliği Teşkilatı önemli bir teşkilattır. Birliğin üyeleri dünya ticaretinde önemli bir paya sahiptir. 25 yılda her türlü olumsuzluğa rağmen önemli başarılı işlere imza atmıştır. Bu havzada 350 milyon nüfus yaşıyor. Bölge güçleniyor, ekonomisi büyüyor ağırlığı giderek artıyor. Beşeri münasabetlerle ülkelerimiz her geçen gün gelişmektedir.
 
KARADENİZ İNSANI MÜCADELECİDİR, ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİR
 
Bazı ülkelerle tesis ettiğimiz vize kolaylığı ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin çok önemli payı vardır. Ülkelerimiz arasında zaman zaman siyasi sıkıntılar olabilir, bunlar gelip geçicidir. Hiçbir zaman yakın işbirliğine uzak durmamalıyız. Karadeniz insanı mücadelecidir, zorlukların üstesinden gelmeyi iyi bilir. Karadeniz hepimiz için hoşgörünün, çalışkanlığının merkezi olmaması için hiçbir sebep yoktur.