Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Afşin'de, AK Parti mahalle temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Kaynak, Afşin Site 1 Konferans Salonunda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sürecine ilişkin düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Afşin'in manevi ve maddi varlıklarıyla en müstesna bir vatan topraklarından biri olduğunu belirterek Türkiye için çok değerli olduğunu söyledi.

Eshab-ı Kehf'in Afşin'de bulunmasının başlı başına bir değer olduğunu kaydeden Kaynak, " Takyanus'un zulmünden korunmak için Afşin'in kendi içinde misafir ettiği, Kuran'da övülen o yedi gencin Afşin'de bulunması en önemli değerlerden bir tanesidir." dedi.

- Eshab-ı Kehf Külliyesine Sosyal Tesis yapılacak

Afşin’in uzun zamandır beklediği Eshab-ı Kehf’e Sosyal Tesis projesinin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildiği bilgisini veren Kaynak, şöyle devam etti:

" Eshab-ı Kehf restore edilerek bölge turizmine kazandırıldı. Eshab-ı Kehf'te konaklama ihtiyacının karşılanması için, Başbakan Yardımcısı olarak bana bağlı bir kurum olan Vakıflar Genel Müdürlüğü olan otel ve konferans salonu için ihalesi yapıldı. İnşallah yakın zamanda inşaatı başlayacak.

- Afşin, Türkiye için çok değerli

Afşin çok değerli bir coğrafya. Almanya'nın Ruhr Kömür Havzası'ndan sonra en fazla kömür rezervine sahip olan Afşin, Türkiye için çok değerli. İlçemizin son 15 yılında kalkınma mücadelesinin bir yerinde var olma şansına sahip olduk. AK Parti olarak 15 yıl içerisinde hastane yaptık, köylerimize içme suyu, yol götürdük, B Termik Santralinin açılışını o dönemin Başbakanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti kuvvetli bir yağmurun altında. Afşin'e daha yapacak çok şeyimiz var. Yapımına başlanan Akdere İçme Suyu projesi maalesef yanlış bir müteahhide düştüğü için ilerleyemedi. Yakın zamanda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz Akdere İçme Suyu Projesini bitirecek. 

Afşin, ülkemizin enerji başkenti

Afşin-Elbistan linyit sahası ve santralleri için, yeni kurulacak santraller için neler yapabileceğimizin değerlendirmesini yaptık. Afşin aynı zamanda ülkemizin bir enerji üssü, başkenti konumundadır. Biz Afşin'imize her zaman sahip çıkacağız"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmede bulunduran Kaynak, "Yüzde yüz yerli bir anayasadır, yüzde yüz milli bir anayasadır. Bu anayasayı biz mecliste görüştük. Anayasayı millet yapar diyoruz ve sizlerin önüne getiriyoruz. Anayasamızın diğer maddelerini de arz etmeye çalışıyoruz."dedi.

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına yetişecek vakitlerinin olmadığını ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu yalanlarına asla biz yetişemeyiz. Bugün basın danışmanıma dedim ki artık uğraşma bizim yalana yetişecek vaktimiz yok. Ama bizim millete göstereceğimiz şeyler var. Bakın ben cebimde taşıyorum 18 maddeyi, okuduğumu anlıyorum. Şu salonda kime versem, okuduğunu anlar. Ama Kılıçdaroğlu hangi kafayla okuyor. Eğer okuyor anlamıyorsa çok vahim bir şey. Okuyor anlıyor, yalan söylüyorsa bu daha vahim bir şey. Kılıçdaroğlu yapmak istediğimizi bence okuyup anlamak istemiyor. Kılıçdaroğlu yapmak istediğimizi bence okuyup anlamak istemiyorsa, Kandil bu anayasa değişikliğinde nerede duruyor. PKK nerede duruyor. Bizim milletimizin tepesine bomba yağdıran, gençlerimizin hakkını gasp etmek için soru çaldıran FETÖ nerede duruyor. PKK miting yapma iznini veren Almanya nerede duruyor. Avusturya, Bulgaristan, Hollanda nerede duruyor. Kılıçdaroğlu, bu saydığım devletlere baksın. İnşallah 16 Nisan'da kendi milletimiz, kendi sistemini onaylayarak Türkiye'nin önünü açacaktır."

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Evet ofisinin açılışında bin 600 bin 700 yıl önce yaşanan Kürşat ve kırk yiğidi anlatmıştım. Bugüne uyarladığımızda bana o hadisenin 15 Temmuz’u hatırlattığını Cumhurun Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlattığını söylemiştim. Çünkü Kürşat ve Kırk yiğide milletin içinde sönmeye yüz tutmuş o ateşi tekrar yakmaları için kendilerini feda etmişlerdi ve ölümüne yola çıkmışlardı. Rabbime hamd olsun 15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin dik duruşuyla geri püskürtüldü, başarılı olmadı. Yiğit Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara davet etti ve ölümüne meydanlarda olacağını söyledi. İnşallah bin 700 yıl önce Türk Milletini yıkılımdan kurtaran Türk Milletinin içindeki o ay ışığını parlatan kıvılcımı Kürşat yakmıştı bugünde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaktı. Haçlıların, emperyalistlerin, Siyonistlerin ve buna benzer inançların korktukları gün yakındır. Hepiniz biliyorsunuz o gün 16 Nisan. İnşallah yakılan ateş öyle bir alevlenecek ki bunların yüz yıllardır bize çektirdikleri eziyetler, Müslümanlara çektirdikleri eziyetler güçlü bir Türkiye ile yeniden dirilen bir Türkiye ile tüm dünyaya ve tüm dünyada ki mazlumlara büyük Türkiye’nin dirilişine ışık olacak. Bu duygu ve düşüncelerle sözü daha fazla uzatmadan sözü üstadına bırakmak üzere hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum Allah yar ve yardımcınız olsun" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, 18 maddelik anayasa değişikliği ve önemli noktalarını anlatmak için Afşin'de bulunduğunu ifade eden, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, " Güçlü bir Türkiye hedefliyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini AK Parti Mahalle Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri mahalle muhtarlarımıza ve Afşinli vatandaşlarımıza anlattı.  Birlik ve beraberliğimizin hep beraber devam etmesini temenni ediyorum. AK Parti İlçe Teşkilatına ait “Evet” ofisinin açılışına katılan Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak Bey’e, Afşin’in problemlerine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. İstişare toplantımıza katılan MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç’a, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize, mahalle muhtarlarımıza, dava arkadaşlarımıza, kamu ve kurum amirlerimize, vatandaşlarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İstişare toplantısına, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Ayşe Kılıç,  MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, ve AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, eski ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi