Büyük Torbalı

Başbakan izdihamı!

Başbakan Binali Yıldırım son mitingini seçime 1 gün kala Ayrancılar’da yaptı. On binlerce kişinin katıldığı dev buluşmada Başbakan Yıldırım, Torbalı, İzmir ve Türkiye’ye yapılan yatırımları rakamlarla açıkladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Başbakan izdihamı!
202 Görüntüleme
23 Haziran 2018 - 10:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerine saatler kaldı. Yarın 81 ayrı alanda  kurulacak olan 368 sandıkta 123 bin 521 seçmen, ülkenin kaderini belirlemek için sandık başına gidecek. Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesine saatler kala “Son Başbakan” sıfatını elinden bulunduran Binali Yıldırım, bu unvanla son mitingini Torbalı’da gerçekleştirdi. ‘Güçlü Meclis, Güçlü Türkiye’ temasıyla düzenlenen miting için dün Ayrancılar’a gelen Başbakan Yıldırım’a, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli de eşlik etti. On binlerin akın ederek, Ayrancılar kapalı pazar alanını hınca hınç doldurduğu dev buluşmanın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, sandık başlarının önemine dikkat çekerken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geride bırakılan tüm seçimleri alınlarının akıyla başarıyla atlattıklarını söyledi. 24 Haziran seçimlerini de başarıyla noktalayacaklarını aktaran Başkan Görmez, sözü İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya bıraktı.

KAYA’YA BÜYÜK İLGİ

Başta Torbalı olmak üzere İzmir’in Selçuk ve Menderes İlçelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin yol kazılarına atıfta bulunarak, Başkan Kocaoğlu’nu eleştiren İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya “Ne yaparlarsa yapsınlar. Hizmetlerimize engel olamayacaklar. Arkamızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini hissettikçe bu oyunları bozacağız. Çukur siyasetine prim vermeden hizmetlerimize ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 24 Haziran akşamı bambaşka bir Torbalı bambaşka bir İzmir ve bambaşka bir Türkiye olacak.” diye konuşarak, sözü Başbakan Binali Yıldırım’a bıraktı. Ayrancılar mitinginde önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinde iki tarafın mücadele edeceğine işaret ederek, “Bir tarafta yıkım ekibi diğer tarafta yapım ekibi var. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sürekli ekonomiden bahsediyor. Onlar anlamaz, ama biz yine de rakamlarla konuşalım. Sadece 2017 yılında Türkiye ekonomisi 7,4 büyüme oranı yakaladı. 2002 yılında çiftçilerimiz 6 bin 400 traktör satın alabilirken, sadece 2017 yılında 73 bin traktör satın alabiliyor.” diye konuştu.

HEP KARŞI ÇIKTILAR

2003 öncesi 1 yılda 91 bin otomobilin satın alındığına dikkati çeken son Başbakan Yıldırım, sadece 2017 yılında 721 bin otomobilin satın alındığını vurguladı. “Organize Sanayi Bölgelerinde daha önce 500 bin kişi çalışırken, bugün 2 milyon kişi çalışıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Başbakan Yıldırım, “Bu büyüme değil de nedir? Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük. Şehir hastanesi yapıyoruz karşı çıkıyorlar. Yollar, trenler, tüneller ve köprüler yaptık yine karşı çıktılar. Torbalı’ya, İzmir’e ve Türkiye’ye ne yaptıysak, karşı çıktılar ve mahkemeye verdiler. Vatandaşlarımızın işini ve ekmeğini kolaylaştıracak ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Başbakanlığı ülkemizin refahı için bırakıyorum. Herkes koltuk kapmak için savaşır bizler bırakmak için savaşıyoruz. Çünkü mesele memleket meselesi. Ülkeme bir Binali feda olsun. Değişimi tamamlamak için herkes sandık başına gitsin. Vakit artık seçim vaktidir” ifadelerine yer verdi.

TORBALI YATIRIM MERKEZİ OLDU

İlçeye yapılan yatırımları sıralayan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi; “Önce 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’ni ilçeye kazandırdık sonra da eski hastanenin yerine yeni Diş Hastanesi yapıyoruz. Sanayisiyle tarımıyla ve ihracat performansıyla sürekli çıkışta olan Torbalı’ya eğitim alanında da yatırımlar yaptık ve 55 yeni okul kazandırdık. İlçeye yatırımlarımız durmadı ve 100 yataklı huzurevini hizmete soktuk. Ayrıca Torbalı’ya  yeni bir adliye ve SGK binası inşa ettik. Ayrancılar’a Gençlik Merkezi yaptık şimdi de alt geçit yapıyoruz. Her mahalleye meydan, köylerimize konak yapıyoruz. İZBAN’ı Torbalı’ya kadar getirdik şimdi de Selçuk’a uzattık. O da yetmedi, Torbalı-Bayındır-Tire ve Ödemiş eksenini kapsayan bölünmüş yolunu tamamladık. Son olarak 25 bin metrekarelik millet bahçesi inşa ediyoruz. Daha ne yapalım? Hizmetleri engellemek isteyenler anca gidip mahkemeye başvuruyorlar.” şeklinde sözlerini noktaladı.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web