Başbakan dev operasyonun sinyalini vermiş

Başbakan dev operasyonun sinyalini vermiş
Güncelleme:

FETÖ'ye yönelik başlatılan büyük operasyonun şifreleri Başbakan Yıldırım'ın 10 gün önceki sözlerinde gizli...

Başbakan Yıldırım, katıldığı programda FETÖ'ye ilişkin çok önemli tespitler yapıldığını belirterek, "Baştan beri söylediğimiz bir şey var. Bu, çok karmaşık bir yapı. İlişkileri, ilişki ağı, günden güne daha çözülmemiş ilişkiler var. Şu ara çok önemli bir tespit yapılmış durumda. Bu tespitin sonuçları, FETÖ ile mücadelede bize ciddi imkan sağlayacak. İşin seyri değişecek. Bunlarla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek, bu kadar söyleyeyim" demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda dün sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

FETÖ'ye son zamanların en büyük operasyonu: 7.000 gözaltı FETÖ'ye son zamanların en büyük operasyonu: 7.000 gözaltı

Bu operasyonun kodları ise 15 Nisan'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında söylediği sözlerde gizli. Binali Yıldırım, FETÖ ile ilgili çok önemli tespitler yapıldığının altını çizmiş, ilerleyen günler de bunun operasyona dönüşeceğinin sinyallerini vermişti.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, bu operasyonun perde arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın edindiği bilgiler var. MİT'in edindiği bu bilgilerin ardından çok kısıtlı sayıda kişi ile sınırlandırılan operasyon süreci için sabah saatlerinde düğmeye basıldı. Operasyonun detayları ile ilgili şimdilik çok fazla bilgi verilmezken, bazı yetkililer FETÖ ile ilgili bugüne kadar yapılan en kapsamlı operasyonun başladığını öne sürdü.

Hürriyet