?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan çözüm süreci açıklaması

?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan çözüm süreci açıklaması

?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Kürtler konusunda bölge insanını rahatlatacak birtakım girişimlerde bulunacağı beklentisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik,...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Kürtler konusunda bölge insanını rahatlatacak birtakım girişimlerde bulunacağı beklentisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, “Seçimlerden sonra yeniden çözüm süreci olabilir" dedi.

Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu ''Açık ve Net’ programında konuşan Çevik, cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu ve son olarak da Meral Akşener’in seçim çalışmalarını yürütebilmesi için tutuksuz yargılanması çağrısında bulunduğu eski HDP Eş Genel Başkanı ve HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi konusunda ise olumsuz görüş bildirdi. Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten AKP’li isimlerin ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çevik, HDP adayının serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü belirterek, Demirtaş’ın Kobani olaylarında insanları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını iddia etti.

Kürtlerin, bağımsızlık referandumu zamanında dönemin IKBY Başkanı Mesud Barzani’ye gösterilen tepkiden rahatsız olduğunu kaydeden Çevik, "Bölge insanı Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız oldu. Hatta MHP ile ittifaktan da çok mutlu değiller" dedi. 

'AF, ÇOK PARLAK BİR FİKİR OLMAYABİLİR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af çağrısına dair fazla konuşmak istemediğini belirten Çevik, “Bu bir çıkmaz sokak. Bence de çok parlak bir fikir olmayabilir'' diye konuştu.

İnce'ye: Bekara karı boşamak kolay
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu belirtilen Fethullah Gülen’in iade edilmemesi durumunda, İncirlik’teki üssü kapatacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak da Çevik, “Bekara karı boşamak kolay'' yorumunda bulundu.

Türkiye’nin ABD’ye rağmen Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde askeri operasyon düzenlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, “Türkiye ABD ile ilişkilerine nokta koyamaz ama virgül koyabilir. Türkiye eskiden böyle adımlar atamazdı zayıf bir ülkeydi. Türkiye yapamaz denilen adımları attı, Afrin'e giremez denildi girdi, El Bab'a giremez denildi girdi'' ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN, 'ÇÖZÜM MÖZÜM YOK' DEMİŞTİ 
Başbakan Binali Yıldırım, çözüm süreciyle ilgili, "Bazen çözüm süreci diyorlar, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesidir. Şartlar ne olursa olsun, Türkiye olarak PKK ve uzantılarıyla mücadele edeceğiz" diye konuşmuştu.

"?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan çözüm süreci açıklaması" haberi, 17 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan çözüm süreci açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ?Başbakan 'çözüm mözüm yok' demişti! Erdoğan'ın Başdanışmanı'ndan çözüm süreci açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  2. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  3. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  4. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  5. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  6. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  7. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  8. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  9. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  10. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  11. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  12. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  13. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  14. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  15. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  16. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  17. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  18. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  19. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  20. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
Gündem Haberleri