Skip Navigation Links

Başarının Yolu

Başarının ve servetin kilit unsurlarından biri, yaşam ve iş sevgisidir.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Tutku, enerji, yaratıcılık, üretim ve üretkenlik tükenmez bir güçtür. Bütün bu enerjik faktörlerin yanında, işinizi sevdiğinizde başarıya ulaşmamak gibi bir sonuç düşünülemez. Bu motivasyon dahilinde istek ve coşkumuz etrafımızdaki herkes tarafından açık seçik görülür. Aralarında da bir düşman olarak yayılmaya başlar. Bu bizi korkutmasın. Çünkü coşkunuzla beraber gerçekten sevdiğiniz işi seçmeniz, işinize karşı tutku yaratma sürecinin önemli bir yönüdür. Düşmanca olarak yayılan olaylar daha sonra size olumlu yönde gelişir. Herkes tutku ve duygularınıza ortak olur. Tabi ki, bunu gerçekleştirmek büyük ölçüde cesaret isteyen bilinçli bir seçim gerektirir.
Ne kadar çok ihtiyacımız olursa kariyer eğilimlerimizi değiştirebiliriz. Bununla beraber yeni şeyler deneyebiliriz. Sonunda güvenli bir yolun güvenliğini sağlama yolu olduğuna inanmayı öğrenmeliyiz.
Çünkü korku çoğumuzun hayallerimizin peşinden gitmesini engelleyen devasa yıkıcı bir güçtür. Genellikle ilham aldıklarını ve aynı korkuları aşmalarını sağlayan başarılı insanların çoğuna yakından bakmak gereklidir. Bunu nasıl sağladıklarını gözlemleyerek ardından da “sonunda kendim ve o yaşamın kim olduğunu” kendimize soralım. Sonra kariyer yolumuzu ilerletmek yerine mutluluğumuza ve başarımıza sebebiyet verecek olguları takdim etmeğe karar verelim. Kesinlikle bu hayatımızın en önemli kararlarından biri olacaktır.
Kendimize şu soruyu da sorabiliriz.” Zevk almadığımız işlere zaman ayırmak ister miyiz? “Ayırsak dahi ne kadar doğru olabilir. Düşüncelerimiz ne kadar özgün ve yaratıcı olabilir. Bu soruların cevabı açık ve nettir. Burada başarıyı yakalama şansınız şefkat (ve destek) bulmadığı zaman zayıf düşecektir.
İşinizin başarısı için ellinizden geleninin en iyisini yapsanız yine de çaresiz kalıyorsanız bir şeylerin akla gelmediğini kalbinize dokunmadığını bilincine varın. Bilin ki başarıyı hissetmeniz için yüreğiniz çalışmalarınıza şefkat dolu olmalıdır. Aynı zamanda da ruhunuzun gıdasını da bulmuş olacaksınız. Her şeye rağmen erişme sağlayamıyorsanız, bir gelişim danışmanı uzmanından destek alacaksınız.
Başarılı bir yaşam dileğiyle…
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN
05380513770
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet