banner32

Başakşehir’de Okul Kantinlerinde Hijyen Denetimi

Başakşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okulların kantinlerinde denetimlere başladı. Denetimlerde kantinlerin hijyen ve temizlik bakımından kontrolleri yapılıyor.

Başakşehir’de Okul Kantinlerinde Hijyen Denetimi
 Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nden oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimler, her yıl düzenli olarak okulların açılmasıyla birlikte başlıyor. 


Okul kantinleri tepeden tırnağa denetleniyor

İlçe genelindeki okulların kantinlerinde mutfak hijyeni, ilaçlama ve ürün depolama şartları kontrol ediliyor. Denetimlerde ayrıca hijyen eğitim sertifikası, ruhsat ve gösterge belgeleri gibi evraklarının kontrolü sağlanıyor. 

İlçe genelindeki tüm okullar denetlenecek

Başakşehir genelinde tüm okullarda denetim çalışması yapacaklarını belirten Sağlık İşleri Müdürlüğünde yetkili Zafer Ataner Bozkurtlar, “Şu ana kadar neredeyse kantinlerin yarısının denetimini tamamladık. Denetimlerimizde, öğrencilerimizin tamamen sağlıklı gıda ürünleri tüketmesini sağlayacak koşulların olup olmadığını kontrol ediyoruz.” dedi.

Obeziteyle mücadelede ediliyor 

Bozkurtlar, gıda güvenliği ve obeziteyle mücadele konusunda okul kantinlerine önemli bir payı olduğunu vurgulayarak, denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35