banner32

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin Temeli Atıldı.

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla yürüttüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin Temeli Atıldı.

Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde törenle atıldı. 

Başakşehir Belediyesi, sevimli dostlarımızın sıcak bir yuva ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. Kayabaşı’nda bulunan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yerine inşa edilecek Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi için ilk harç döküldü. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleştirilen temel atma törenine hayvanseverler yoğun ilgi gösterdi.  

Can dostlarımıza yeni yuva

Temel atma töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, can taşıyan her varlığın çok kıymetli ve değerli olduğunu söyledi. Başakşehir Hayvan hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temelinin özel bir günde atıldığına işaret eden Başkan Kartoğlu, “Bugün çok anlamlı ve çok değerli bir gün. Bundan hareketle sadece bir gün değil, sevimli dostlar bizim için her gün önemli. Şu an bulunduğumuz bölgede Kayabaşı Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz bulunuyordu.” dedi.

“Güzel bir proje ortaya koyduk”

Başahşehirli hayvanseverlerin de katkısı ile güzel bir projeye imza attıklarını belirten Başkan Kartoğlu, “Alanın yetersiz geldiğini hayvansever arkadaşlarımız bizlere hatırlattı. Bizde arkadaşlarımızla hep birlikte oturarak bir planlama yaptık.  Nihayetinde güzel bir proje ortaya koyduk. Geçtiğimiz günlerde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile insanlık için çok önemli bir adım atıldı. Avrupa’nın en büyük hastanesi hizmete açıldı. Başakşehir için bir gurur kaynağıydı. Bugün de çok güzel bir hayvan hastanesi temel atma töreni ile birlikteyiz. Bu hastaneyi sizlerle birlikte inşa edeceğiz ve Başakşehir’e kazandıracağız. Hem insanlık, hem de sevimli dostlarımız için güzel mekânlar olacak. Burada tedavileri yapılabilecek.” diye konuştu.

“Tedavi ve bakım merkezi olacak”

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin 5 bin 300 metrekarelik dev bir alana üzerine inşa edileceğini ifade eden Başkan Kartoğlu, “Hizmete sunacağımız hastane ve bakımevimizin içerisinde birçok özelliği bir arada olacak. Sadece kapalı mekânlar değil, açık mekânlarda da hayvanlarımız için yaşam alanları oluşturulacak. Kuduz müşahede odalarından ameliyathanelere kadar birçok hizmet tek çatı altında toplanmış olacak. Bu mekânlar tamamladığında Başakşehir dışındaki hayvanlar için de burası artık bir hizmet ve tedavi merkezi olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Kartoğlu’ndan hayvanseverlere davet

İlçe genelinde sokak hayvanları için 33 besleme odak noktası bulunduğuna vurgu yapan Başkan Kartoğlu, “Bu besleme üniteleri, aynı zamanda hayvanların konuşlanabileceği kulübeleri de barındırıyor. Bunları hatırlatmak istiyorum. Özellikle hayvanseverlerimizi buralara davet etmek istiyorum. Bizlerle birlikte sevimli dostlarımızın beslenmesini ve onlarla ilgili olan yakınlaşmayı birlikte sağlayabiliriz. Sevimli dostlarımızın mutluluğu için bizler burada elimizden gelenin daha fazlasını sizlerle birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde temeli atılan Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde, bin metrekare kapalı alana sahip ana hizmet binasının yanı sıra kuduz müşahede padokları ve bahçeli yaşam alanları da yer alacak.

Sevcan ÇOBAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35