banner29

Başakşehir Belediyesi Ve İTO’dan Teknolojide Güç Birliği

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’un küresel ölçekteki yenilikçilik ve girişimcilik potansiyelini artırmak için iş birliği protokolü imzaladı. Başkan Kartoğlu, İTO ile beraber gençlerin fikirlerine sahip çıkacaklarını ifade etti.

  Başakşehir Belediyesi Ve İTO’dan Teknolojide Güç Birliği

Başakşehir Belediyesi ve İTO, teknoloji ve inovasyon alanında güçlerini birleştirdi. Türkiye’nin ilk teknoloji ve inovasyon merkezi Başakşehir Living Lab ve İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile İstanbul’un küresel ölçekteki yenilikçilik ve girişimcilik potansiyelinin yanı sıra rekabet gücünün bilginin ticarileşmesi süreçlerinde karşılıklı destek oluşturarak artırılması amaçlanıyor.

Başakiehir Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

 “Fikirleri olan gençlere ulaşmak istiyoruz”

İstanbul Ticaret Odası’na bağlı Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, tarihi bir gün yaşadıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Enlerin ve ilklerin belediyesi Başakşehir Belediyesi ile dünyanın üç büyük odasından biri olan İstanbul Ticaret Odası’nın iş birliği muhteşem bir iş. Başakşehir Living Lab, 2011 yılında kurulmuş Türkiye’nin ilk Teknoloji ve İnovasyon Merkezi. Bu güç birleşimiyle ülkemize ve gençlerimize ufuklar oluşacak. Fikirlerini bu merkezlerde rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler. 2013'ten bu yana Living Lab'in içinden 12 marka ve 70 tane inovasyon projesi üretildi. Türkiye'de fikirleri olan bütün gençlere ulaşmak istiyoruz. İTO ile beraber gençlerin fikirlerine sahip çıkacağız."

“Başakşehir Belediyesi ile çok önemli bir adım atıyoruz”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de, gençlere en çok dokunan belediye olarak gördükleri Başakşehir Belediyesi ile iş birliği yapmanın sevinci içinde olduklarını belirterek, “Gerçekten bugün bizim için heyecanlandığımız bir gün. İstanbul’da gençlere en çok dokunan Başkan Yasin Kartoğlu, kendisi çok kıymetli bir belediye başkanı. Bugün kendisiyle birlikte böyle bir süreci başlatıyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Başkan Avdagiç, projenin hedefinin girişimciliği mikro düzeyde yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, “Bu proje ile girişimci ve yenilikçi beyinlerin izini sürebileceğiz. Çocuklarımıza kendilerini gösterebilecekleri imkânlar sunacağız. Adından her zaman öncü belediye olarak söz ettiren, eğitime gerçekten çok büyük önem veren Başakşehir Belediyesi ile çok önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Program, iş birliği protokolünün taraflarca imzalanmasının ardından sona erdi. Protokol sayesinde ‘mucit’ olarak tanımlanan girişimciler için patent alma sürecinin kolaylaştırılması ve ticari hayatlarına daha hızlı başlamalarına destek olunması hedefleniyor. İş birliği protokolü ile yine girişimcilik ve inovasyon alanında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35