Barzani'ye Petrol Şoku!

Irak meclisi, Kerkük petrollerinin merkezi yönetime devredilmesine ve referandumda oy kullanan memurların görevinden uzaklaştırılmasına yönelik kararlar alındı.

25.09.2017-15:36 - (Son Güncelleme: 25.09.2017-16:05)

Irak meclisi, Kerkük petrollerinin merkezi yönetime devredilmesine ve referandumda oy kullanan memurların görevinden uzaklaştırılmasına yönelik kararlar alındı.

Meclis Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim Zamili, gerçekleştirdiği basın toplantısında, ‘Meclis, Kerkük'teki petrol kuyularının merkezi yönetime verilmesine ve referandumda oy kullanan devlet memurlarının görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.’ açıklamasını yaptı.

Zamili, alınan bu kararların güvenlik ve diğer bürokratik görevlerde çalışan tüm memurları ilgilendirdiğini ifade etti.

Irak meclisi Kerkük ve tartışmalı yerlerde askeri güç bulundurma yolunda hareket ettiğini belirtti.

IRAK MECLİSİNDEN REFERANDUM ÇAĞRISI

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Irak Federal Mahkemesi tarafından durdurulmasına karar verilen sözde bağımsızlık referandumunun yasal olarak gerçekleşmediğini hatırlatarak, hükümete ‘ülkenin birliğini koruması’ gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Cuburi, meclis oturumunda gerçekleştirdiği konuşmasında, ‘Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) sözde bağımsızlık referandum kararı yasalara aykırıdır. Hükümeti ülkenin birlik ve güvenliğini koruması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.’ dedi.

BAŞBAKANDAN FLAŞ REFERANDUM AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, "Bu referandum dünyanın tüm ikazlarına karşın, başta komşular, İran, Türkiye olmak üzere bütün BM'ye tabi ülkeler bu referanduma karşı görüşlerini ortaya koydular. Bir inatlaşmaya gitti Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim ve bu referandumu yapıyor. Biz açıkça ifade ettik, bu referandum gayri meşrudur, sonuçları tanınmayacaktır, yok hükmündedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal