Barzani'den referandum açıklaması

IKBY Başkanı Mesut Barzani, referandumun yerini tutacak bir alternatif sunulmadığı takdirde, iptalin olmayacağını söyledi.

Barzani'den referandum açıklaması
Barzani'den referandum açıklaması
Barzani, Erbil'in Soran ilçesinde katıldığı 'evet' mitingindeki konuşmasında, 'Referandumu sadece 'Bakın referandum düzenliyor' diye yapmıyoruz. Referandumdan amacımız, tüm dünyaya bağımsızlık istediğimizi belirtmek içindir.' dedi.

'REFERANDUMUN ALTERNATİFİ YOKSA...'
Referandumun ertelenmesi konusuna değinen Barzani, 'Her zaman bunu söyledik: Eğer referandumun yerini tutacak bir teklif sunulursa hiç problem değil, ancak referandum gibi bir alternatif yoksa bunun ertelenmesi imkânsızdır.' diye konuştu.

Sorunlarının uluslararası toplumla değil sadece Bağdat'la olduğunun altını çizen Barzani, 25 Eylül referandumunu ertelemenin ancak merkezi yönetimle referanduma denk bir anlaşma yapılmasına bağlı olduğuna dikkati çekti.

BAĞDAT - ERBİL İLİŞKİSİ

IKBY Başkanı, 'Bağdat ile sorunları çözmemiz lazım. Bu da, şöyle olabilir: Erbil ve Bağdat arasında, referandumun yerini tutacak ikili bir anlaşma yapılıp ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından desteklenir ve yerine getireceğine dair garanti verilirse, o zaman referandumun alternatifi olur. Ancak size gerçeği söylemem gerekirse Bağdat bu konuda istenilen şekilde adım atmış değil.' ifadelerini kullandı.