Barzani yanlıları ABD bayrağını da indirdi

Erbil'de bulunan ABD konsolosluğunun önünde eylem yapan Barzani yanlısı bir Kürt'ün 'ABD ve İsrail bize söz vermişti. fakat sözleri yalan çıktı" diye sitem ettiği görüntüler kameralara yansımıştı. 'Satıldık' öfkesi dinleyen Barzani yanlıları yeni gelen görüntülerde ise konsolosluk binası önündeki ABD bayrağını da indirdiği görüldü.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2017, 23:01
Barzani yanlıları ABD bayrağını da indirdi

İÇİNDEKİLER

Barzani sırtına ABD ve İsrail'e yaslayıp halkı kandırarak bağımsızlık referandumu yaptı. Türkiye, İran ve Irak'ın büyük tepkilerine rağmen bildiğini okuyan Barzani Kürt halkını da kendisiyle birlikte kaosun içerisine sürükledi. Irak ordusu Kerkük'te kontrolü sağladı.

IKBY bölgesi başkenti Erbil'e 50 kilometre mesafeye kadar yaklaşmışken, Peşmerge birlikleri de önleme saldırıları yaparak ilerleyişi durdurmaya çalışıyor. Sahada karşılıklı can kayıpları yaşanırken korku ve paniğe kapılan Erbilli Kürtler, ABD konsolosluğu önünde eylem düzenledi.



'SATILDIK' ÖFKESİ DİNMİYOR
Konsolosluk önünde toplanan bir Erbilli'nin "Biri bizi yakacaksa Amerika yaksın, Haşdi Şabi değil, Bırakın Amerika bizi yaksın! ABD ve İsrail'in yardıma gelmesini istiyoruz, bize sözler verdiler fakat verdikleri sözler yalan çıktı. Onlar yalancılar!" demesi kameralara yansıdı. 'Satıldık' öfkesi dinleyen Barzani yanlıları yeni gelen görüntülerde ise konsolosluk binası önündeki ABD bayrağını da indirdiği görüldü.