#‎DoğalDireniş‬ KİP Amasra'da

KARADENİZ İSYANDADIR PLAFORMU (KİP) AMASRA’DA

#‎DoğalDireniş‬ Karadeniz İsyandadır Plaformu (KİP) “yaşamı savunan dostlarımızla buluşacağız” diyerek başlattıkları 3. Karadeniz Doğa ve Yaşam Yolculuğu' nda Termik Santral kurulmasına direnenlere destek için Bartın Amasra'ya geldi.

Bartın Platformu bileşenlerince karşılanan ve Tarlaağzına çadırlar kuran Karadeniz İsyandadır Plaformu,1 Eylül 2014' te saat 18.00'da Eski belediye önünde KESK şubeler platformunun düzenlediği ve İşten atılan Tüsa Denim işçileriyle pek çok sivil inisiyatifin yer alacağı "Barış Günü" etkinliğine katılacak. Daha sonra saat Ternik Santral yapılması planlanan Tarlaağzı'nda 19.30'da ve Gömü'de 20.30'da köylülerle buluşacak platform bileşenlerine CHP milletvekili Melda Onur'un da eşlik etmesi bekleniyor.

Çevre talanının olduğu tüm Karadeniz'i dolaşacak olan “Karadeniz İsyandadır Plaformu (KİP) şu açıklamalara yer verdi:

“Sermaye, doğayı ve yaşamı ranta açarak yok etme politikalarında ısrar ederken, bu saldırılara karşı direnişler de her alanda güçlenerek ilerliyor. Her türlü karalama politikasına, hukukun içinin boşaltılmasına, tehditlere ve baskılara rağmen; meşruluğunu doğadan alan insanlar yaşamı savunmaya devam ediyor.

Ereğli ve Amasra'da kömür solumak istemeyenlerin, Sinop Çernobil olmasın diyenlerin, Ordu'da doğanın talanına direnenlerin, Rize'nin içme suyuna HES yapılmasın diye ineğini satıp dava açan Kazım Amca'nın, Arhavi'de derelerin özgürlüğü için direniş evi kuranların mücadelesi, mücadelemizdir.

Yaşam bizim, isyan hepimizin!”

“Karadeniz İsyandadır Plaformu (KİP)’nun yolcuğu sosyal medya üzerinden #DoğalDireniş etiketiyle izlenebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.