Nebati: Her İnsan Aynı Eşit Duygularla Yaşayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, 'Çözüm Süreci' sayesinde insanların ölmeyeceğini, Kürtlerin nefes alacağını belirterek, "Türkiye'nin Güneydoğusu ve ülkenin 780 bin kilometrakeresindeki her insan aynı eşit duygularla yaşamaya başlayacak, devam edecek" dedi.

AK Partili Nebati, Bartın Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda çözüm sürecine değindi. Nurettin Nebati, "Halkı sokağa çağırıp yakıp-yıkın" diyenlerin Suriye’den gelen Araplara kucak açtıklarında "Bunlar niye geliyor?" diyerek sorgulandıklarını söyledi. Nebati, şöyle dedi:

"Türkmenler Irak'tan geldiği zaman 'Ne oluyoruz?' diye baktı. Ne zaman ki bir Ezidi geldi, 'Türkiye nerede' dediler, ne zaman ki bir Kürt gelmeye başladı, 'Türkiye bütün sınırlarını açsın' demeye başladılar. Ya, senin bu tür tavsiyelerine bizim ihtiyacımız yok. Biz çünkü insana 'Kürtsün, Arapsın, Türksün' diye bakmıyoruz. İnsan olarak bakıyoruz. Şimdi bir tarafta 'Çözüm süreci' var. İnsanlar ölmeyecek, o çözüm sürecinin neticesinde Kürtler rahat nefes alacak. İnsanlar, Türkiye’nin Anadolusu'ndan Güneydoğu Bölgesi'ne gidipte askerliğini rahat bir şekilde bitirip dönecekler. Anne ve babalar 'çocuklarım askere gidiyor, acaba ne olacak' diye kuşkusundan kurtulmuş olacaklar. Türkiye'nin Güneydoğusu ve Türkiye'nin 780 bin kilometrakeresindeki her insan aynı eşit duygularla yaşamaya başlayacak, devam edecek. Ekmek Hakkari’de de, Çanakkale’de de lezzetli olacak, Şırnak’ta da aynı güzel olacak, Muşta’da aynı keyif alınacak hale gelecek. Sonra birileri bir takım işbiklikçileri ile Türkiye’nin kaderine çomak sokacaklar. Buna Türkiye Cumhuriyeti izin vermez. Buna Türk milleti izin vermez. Ve bunu yaşayan 77 milyon insanın büyük bir çoğunluğu da izin vermez. Allah'ın izniyle de bu tür tartışmaları giderecek kudrete ve güce sahibiz. Çünkü Türkiye’de özgürlüklere, insan haklarına, Türkiye’nin geleceğine adeta elini, belini, yüreğini, taşın altına koymuş ve o düşünce ile yöneten bir Ak Parti ve o Başbakanı ile Cumhurbaşkanı var."

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Ak Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.