Fen Fakültesi'nden Kan Bağışı Kampanyası

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinden Kızılay’a Kan Bağışı

Bartın üniversitesi Fen Fakültesi öğrencileri Kızılay tarafından Üniversitemizde kurulan kan bağışı noktasına yoğun ilgi gösterdi. Fen Fakültesi öğrencileri öğretim üyelerinin öncülüğünde Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yakup Civelek öğretim üyelerine ve öğrencilere kan bağışının önemi ve sürekli olarak devam ettirilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulunarak; “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, kan bağışı yapan insanların nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hastalar sizlerin kan bağışlarınızı bekliyor. Bu hastalıkların bizim veya sevdiklerimizin başına gelme ihtimalini de göz önünde bulundurarak son derece duyarlı davranmalıyız.” dedi.

Kan bağışında bulunan Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Süleyman Doğan kan vermenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek; “ Toplumsal sorumluluğumuzu genç öğrenci arkadaşlarla birlikte yerine getirdik.” dedi.

Fakültemiz öğrencilerinden Hakan Girgin kan bağışında bulunduktan sonra; “ Hocalarımız öncülüğünde kan vererek sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bize bu imkanı sağlayan Kızılay yetkililerine ve sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a teşekkür ederim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.