Büyük Torbalı

Barış’ta kiralık evler karaborsa

İlçemizde vatandaşların en çok tercih ettiği semt sıralamasında ilk sıralarda bulunan Barış Yapı Sitesi’nde kiralık ev kalmadı. Sosyoekonomik değeri açısından sürekli göç alan veren bir bölge olarak dikkat çeken semtte, son dönemde Suriyeli mültecilerin yoğun ilgi göstermesi, konut fiyatlarını üç kat artırdı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Barış’ta kiralık evler karaborsa
488 Görüntüleme
21 Ağustos 2019 - 14:52
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İLÇENİN en büyük ikinci yerleşim alanı olarak gösterilen Cumhuriyet Mahallesi’nin en hareketli bölgelerinden olan Barış Yapı Sitesi, gelir düzeyi düşük olan vatandaşların birinci tercihi olmaya devam ediyor. Barış Yapı Sitesi’nde son dönemde Suriyeli mültecilerin yoğun ilgi göstermesi sonucu nüfus sayısında deyim yerindeyse patlama yaşanıyor. 2012 yılında 6 bin nüfusa sahip olan Barış Yapı Sitesi’nde şimdilerde kayıtlı olan nüfus sayısı 12 bin civarında. Kayıt dışı yaşamın da göz önüne alınması durumunda bu rakamın çok daha yukarıya çıkabileceği tahmin ediliyor.
KİRALIK EV BULUNAMIYOR
Suriyeli mültecilerin son dönemde akın ettiği semtlerden biri olan Barış Yapı Sitesi’nde kiralık ev kalmadı. Hal böyle olunca gösterilen yoğun ilgi, kira fiyatlarına yansıdı. Barış Yapı Sitesi’nde konut fiyatları, bazı bölgelere oranla 3 kat artış gösterdi. Suriye’deki karışıklıktan kaçanlar, Torbalı emlak piyasasında hareketliliğe neden olurken, mültecilerin Barış Yapı Sitesi’ne yoğun ilgi göstermesiyle birlikte konut fiyatları deyim yerindeyse 3 kat arttı. Bundan birkaç ay önce 450-500 lira civarında olan 3+1 konutların kiraları 600 ila bin 400 hatta bin 600 liraya kadar yükseldi. Bu gelişmelerden dolayı özellikle Barış Yapı Sitesi’nde kiralık konut sıkıntısının yaşandığını dile getiren Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, “Son birkaç ayda kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor Torbalı’da. Özellikle de Cumhuriyet Mahallesi’nin Barış Yapı Sitesi’nde. Çünkü en çok göç alan semt Barış Yapı Sitesi oldu demek mümkün.” dedi.
AYNI EVDE BİRKAÇ AİLE
Barış Yapı’da 2+1 ya da 3+1 konutlarda 10- 11 kişi yaşamaya çalışıyorlar. Krizi fırsata çeviren bazı ev sahipleri, nüfus sayısının fazla olduğu Suriyelilere evleri bin, bin 500 ya da 2 bin civarında kiraya veriyor. Hal böyle olunca bu da doğal olarak kira fiyatlarının bir an da yükselmesine neden oluyor. Yoğun ilgi karşısında bölgede kiralık ev kalmadı. Apartman sakinlerinin kalabalık ailelere yönelik rahatsız olduğunu bile bile ev sahipleri tarafından konutların kiraya verilmesi, birtakım olayların da yaşanmasına sebep oluyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web