Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle başlamıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin kahraman askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerini bertaraf etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ikinci gününde Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyinde Resulayn’ın doğusuna düzenlenen operasyonda Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi nüfusuna kayıtlı İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek’in keskin nişancı atışı ile geçtiğimiz gün yaralandığı öğrenildi. Bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Tunceli'de görev yaparken katıldığı Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Hacı Bebek'in Göksun İçlesi’ne bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Acı haberle gözyaşlarına boğulan aileyi yetkililer teskin etmeye çalıştı.

19 yıl önce TSK'ya katılan evli ve 2 çocuk babası Hacı Bebek'in baba ocağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları da eve akın etti.

Hacı Bebek, yarın düzenlenecek törenin ardından Göksun'da toprağa verilecek.

VALİ ÖZKAN TOPLANTIDA DUYURDU; ŞEHİDİMİZ VAR!

9 Ekim'de başlayan ve geçtiğimiz gün sona eren Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Tatbikatı'nın değerlendirme toplantısına katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hacı Bebek'in şehit olduğu bilgisini toplantı esnasında aldı. Vali Özkan daha sonra aldığı bilgiyi salonda bulunanlarla paylaşarak, "Barış Pınarı Harekatı'nda ordumuzun muzaffer olmasını temenni ediyor, dua da bulunuyoruz. Şehidimiz var, şetlerimizin huzurun tanzimle eğiliyoruz. Mekanları cennet olsun. Allah kazadan beladan bu milleti, bu memleketi korusun" ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz