14 Yıl vatan bu bayrak bu din için savaşmış Çanakkale’de 57.Alay şehitliğinde heykeli olan Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’dan Barış Pınarı harekatına tam destek geldi.

Kaçmaz’ın açıklaması şöyle:

104 Yıl Çanakkale’yi Geçilmez yapanların torunlarıdır. Bu milleti için vatan ve bayrak namustur. Namusumuza uzanan dili keser bayrağımıza uzanan eli kırarız. Tarih sayfalarına yine Türk askerinin adı altın harflerle yazılacaktır. Mehmetçik, barış pınarı harekatından mazlumların umudu, terörist gruplarının korkulu rüyası oldu. Onların dedeleri yokluk ve yoksulluğa rağmen düşman ordularını iman gücüyle yenerek Çanakkale’yi geçilmez yapıp zafer yazmışlardır.

‘’VATAN BÖLÜNMEZ VE GEÇİLMEZ’’

Dedelerimizin Çanakkale’de aç kaldığı için biz tokuz. Onlar şehit olduğu için biz özgürüz. Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı vardır. Böylelikle aziz vatanımız olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olursak bu vatan bölünmez ve geçilmez. Bizim için vatan bayrak namus ve şerefimizdir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır uğrunda ölen varsa vatandır. Barış pınar harekatında Türk milletin Mehmetçiğin kalbinde ne varsa onu versin Cenabı Allah onları korusun.