'Barış için Akademisyenler' bildirisine imza atan akademisyene 'şehit ailesi ziyareti' cezası

barış için akademisyenler
barış için akademisyenler
© 
By Gizem Sade
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı 'Barış için Akademisyenler' bildirisine imza atan akademisyenler yargılanmaya devam ediyor. Mahkeme, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gülsün Güvenli'ye Hakkari'de çatışmada öldürülen Komiser Ahmet Çamur'un ailesine taziye ziyareti yükümlülüğü getirdi.

REKLAM

'Barış için Akademisyenler' bildirisine imza attığı gerekçesiyle yargılanan bir akademisyen için emsali olmayan bir karar açıklandı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülsün Güvenli'ye, Hakkari'de çatışmada öldürülen Komiser Ahmet Çamur'un ailesine taziye ziyareti yükümlülüğü getirdi.

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı 'Barış için Akademisyenler' bildirisine imza atan akademisyenlerden bazıları hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

Bildiriye imza atan Dr. Gülsün Güvenli de 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan önce bir yıl altı ay hapse mahkum edildi, ceza mahkemede iyi halden bir yıl üç aya indirildi. Daha sonra mahkeme, denetimli serbestlik altına alınmak kaydıyla Güvenli için cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında beş yıl erteledi.

'Aile ziyareti yükümlülüğü'

Dr. Gülsün Güvenli'ye ertelenen hapis cezası yanında daha önce örneğine rastlanmamış başka bir yükümlülük daha getirildi. Mahkeme, Akademisyen Güvenli için 2015 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çatışmada öldürülen Komiser Ahmet Çamur'un ailesine baş sağlığı ve taziye ziyaretinde bulunma cezası verdi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. Dr. Gülsün Güvenli ve avukatı cezaya 7 gün içerisinde itiraz edebilecek.

Güvenli ise savunmasında bildiriye neden imza attığını açıkladıktan sonra "iddianamede yer alan tüm suçlamaları reddediyor, beraatimi talep ediyorum." dedi.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Türkiyeli akademisyen olmak: Giden, gidemeyen ve geri dönemeyenler

Kobani davasında konuşan Demirtaş: Tüm arkadaşların özgürlüğünü istiyorum

İzmirli sahafın, Fransız lüks moda markası Hermes ile hukuk savaşı