BARINAK, MAMA VE SU KABI HAZIRLADILAR..

BARINAK, MAMA VE SU KABI HAZIRLADILAR..

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Gökhan Boduroğlu tarafından yürütülen çalışma kapsamında; soğuk kış günleri ve pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı evde kalınan şu dönemde sokak hayvanları unutulmadı.

15 Şubat 2021 - 11:21 - Güncelleme: 17 Şubat 2021 - 14:36

Öğrenciler, ‘Sokaktaki Dostlarımızı Unutma’ sloganı kapsamında, sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla hazırladıkları barınak, su ve mama kaplarını farklı illerde birçok noktaya yerleştirdi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kör, üniversite öğrencilerinin uzaktan öğretim faaliyetleri yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmalarını devam ettirdiğini ifade ederek, “Sokaktaki Dostlarımızı Unutma’ sloganı ile öğrenciler kendi imkânlarıyla sokaktaki dostlarımız için Hitit Üniversitesi logolu birçok barınak, su ve mama kabı hazırlayarak yaşadıkları yerlerde farklı illerde birçok noktaya yerleştirdi. Çalışmaya katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz süreçte bu tür çalışmalara önem veriyoruz” dedi.

Çalışma ile ilgili Öğretim Görevlisi Gökhan Boduroğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde sokaktaki dostlarımızın da bizlere ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Koronavirüs salgını sadece insanların hayatını değil, sokak hayvanlarının hayatını da olumsuz etkiliyor. Sokak hayvanlarının bizlerin sevgisine, şefkatine ve en önemlisi beslenme gereksinimleri için ellerimize ihtiyaçları var. Evde kaldığımız bu günlerde sokaktaki dostlarımızı da unutmayalım. Kapımızın önüne koyacağımız bir kap su ve mama ile onların yaşamaları sağlayarak hayatınızda yeni iyilik tomurcukları açtırabilir, ekosistemimizin bir parçası olan şehir hayatında bizlere muhtaç bir şekilde yaşamaya çalışan dostlarımız için büyük önem arz etmektedir. Mama alamayacak olsanız bile sofranızdan artan yemeklerinizi dostlarımızla paylaşabilirsiniz. Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Komşularınızla birlikte hareket ederek ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilirsiniz. Bu sayede sokaktaki dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyarak hayatta kalmalarını sağlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GENÇLİK MERKEZİNDE İFTAR PROGRAMI…
GENÇLİK MERKEZİNDE İFTAR PROGRAMI…
KAYMAKAM, ÇOCUK VE GENÇLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU...
KAYMAKAM, ÇOCUK VE GENÇLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU...