Kentte bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Olayın hemen ardından yerel medya, silahlı iki şüphelinin bir restoran bastığını duyurdu.

Barcelona'da saldırı!

İspanya'nın Barcelona şehrinde beyaz bir minibüs kalabalığın arasına daldı. Katalan Hükümeti, saldırıda 13 kişinin öldüğünü 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırganlardan biri çatışmada öldürüldü. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı.

Polis, terör şüphelisi olarak aranan iki kişiden birinin kimliğini Driss Oukabir olarak duyurdu. İkinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonet bulunduğu belirtildi.

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu. Restoranın bir Türk restoranı olduğunu belirtildi. Restoranda rehine olmadığını ifade edildi.

Katalan İçişleri Bakanı Joaquim Forn Chiariello yaptığı açıklamada, saldırıda ağır yaralanan kişi sayısının fazla olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği bildirildi.

Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı. İspanya'nın en kalabalık caddelerinden biri olan Las Rambla'daki araçlı saldırının 'Maccabi' isimli bir koşer restoranının dışında gerçekleştiği ifade edildi.

Görgü tanıkları çok sayıda kişinin olay yerinden çığlık alarak kaçtığını aktardı. Polis, kaçan saldırganı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

barcelona-da-saldiri-337729-1.

İKİNCİ SALDIRI RESTORANA

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu.

El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı.

Görgü tanığı Burhan Can,"Çok sayıda yaralı var. Metro istasyonun yakınında gerçekleşti. Yaralıların arasında çocuklar da var. Kimse dükkanlardan çıkamıyor. Minibüs saldırganı olay yerinden uzaklaştı" dedi. CNN Türk canlı yayına bağlanan bir diğer görgü tanığı Selçuk Baki ise, "Katalonya meydanı buranın çok işlek bölgesi. İnsanların yürüdüğü bölgeye araçla eziyorlar. Restoranla alakalı yazılar geçiyor haberlerde. Oraya yaklaşılmasına izin verilmiyor. Minibüs saldırısı yaşanan yerle Türk restoranı arasındaki mesafe yaklaşık 500 metre. Metrolar çalışmıyor. Merkeze çıkan tüm yollar tutulmuş durumda" diye konuştu. Görgü tanığı Yunus Emre Erbaş, saldırgana ait olduğu düşünülen Fas pasaportunun olay yerinde bulunduğunu aktardı.

'Herkes saklanmak için koştu'

20 yaşındaki Marc Esparcia adlı bir görgü tanığı BBC'ye olayı şöyle anlattı:

"Herkes saklanmak için koştu. Çok sayıda insan vardı, alanda çok sayıda aile vardı. Burası Barcelona'nın en çok ziyaret edilen alanlarından biri. Sanırım (araç) birkaç kişiye çarptı, çok korkunçtu. Büyük bir panik vardı."

POLİS SALDIRGANIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

barcelona-da-saldiri-337739-1.

Saldırının ardından güvenlik görevlilerinin saldırganı arama çalışmaları sürüyor. Polis, şüpheliyle ilgili fotoğraf yayımladı.

Polisin yetkililerine göre, şüpheli Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir olarak açıklandı.

BİR ARAÇ DAHA BULUNDU

İspanyol basını: Saldırıyla ilgili olduğu düşünülen bir araç daha bulundu.

RESTORANDA REHİNE YOK

Barcelona polisi resmi olarak, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin yaralandığını, 10 yaralının durumunun kritik olduğunu açıkladı. Öte yandan polis "Restoranda rehine yok" açıklamasını yaptı.

1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İspanyol basını, 1 şüphelinin de yakalandığını duyurdu.

İspanya medyası Barcelona'daki saldırı ile ilgili Driss Oukabir isimli şüphelinin fotoğrafını paylaştı.

İspanyol basını: Polisle çatışan bir saldırgan öldürüldü

Barcelona'da bir otomobil 3 polise çarptı

Barcelona’da bir otomobil 3 polise çarptı. Eleconomista.es, Barcelona’da bir otomobilin 3 polise çarptığını, ancak bu olayın daha önce kentin merkezinde yaşanan terör olayı ile ilgili olup olmadığının bilinmediğini yazdı.

barcelona-da-arac-yayalarin-arasina-daldi-337719-1.

barcelona-da-saldiri-337759-1.barcelona-da-saldiri-337760-1.barcelona-da-saldiri-337761-1.barcelona-da-saldiri-337762-1.barcelona-da-saldiri-337763-1.barcelona-da-saldiri-337764-1.barcelona-da-saldiri-337765-1.