Banvit Sloven hoca Saso Filipovski ile başladı

Banvit Sloven hoca Saso Filipovski ile başladı

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Bu yıl teknik kadro ve oyuncularımızda köklü değişiklik yapacağız? Baş Antrenör, Slovenyalı Saso Filipovski

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, ?2016-2017 sezonu için teknik kadro ve oyuncular bazında köklü bir değişiklik yapacağız? dedi.

/resimler/2016-6/28/0049049690811.jpg

Yeni sezonda baş antrenörlük için Slovenyalı Saso Filipovski ile anlaşmaya vardıklarını açıklayan Kılıç, şu bilgiyi verdi:

?Şu ana dek herhangi bir transfer yapmadık. Transferlerimizi, yeni baş antrenörümüzün düşüncelerini de dikkate alarak gerçekleştireceğiz. Bu yıl, kadromuzda altı yabancı oyuncu yer alacak. Bunlardan biri, hâlen kadromuzda bulunan Adrien Moerman olacak. Gasper Vidmar´ı da kadromuzda tutmak istiyoruz. Ancak tutamazsak, beş yabancı oyuncu daha alacağız. Yerli oyunculardan Tolga Geçim ve Can Maxim Mutaf da kadromuzda olacak. Yine, geçen yıl Bandırma Kırmızı´dan kadromuza aldığımız Cem Ulusoy ve Erkan Yılmaz, yine bizimle birlikte bulunacak. Bunların yanı sıra Bandırma Kırmızı´dan Rıdvan ve Metehan´ı da kadromuza alacağız. Tabii, bunların dışında, yeni baş antrenörümüz Saso Filipovski´nin önerileri doğrultusunda, alt yapıdan ve Bandırma Kırmızı´dan bazı yeni oyuncular da kadromuza katılabilir.?

Banvitspor´un bu yılki transfer oyuncu bütçesinin 2,5 milyon dolara yakın olacağına işaret eden Kılıç, yeni sezondaki hedeflerinin ligi yine ilk beş takım arasında bitirmek olduğunu belirtirken, şu değerlendirmede bulundu:

?Türkiye Basketbol Ligi, çok güçlü takımlardan oluşuyor. Şimdi, Darüşşafaka gibi güçlü bir takım daha lige geldi. Zaten Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes çok güçlü takımlar ve çok iyi seyirci desteğine sahipler. Üstelik bütçeleri de, bizim bütçemizin en az iki katı. Beşiktaş´ın, yeni baş antrenörü Ufuk Sarıca ile birlikte yeni bir çıkış yakalamaya çalışacağını tahmin ediyorum. Bu güçlü ligde, teknik ve oyuncu kadrosuyla yenilenmiş bir Banvitspor olarak yine başarılı olacağımıza inanıyorum.?    Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli